Bradara: Hrvati su faktor stabilnosti, inicijatori kompromisa i dogovora

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara je u pisanoj izjavi navela da je Bosna i Hercegovina višenacionalna, složena država s jasno određenim nacionalnim identitetima i nema osobe, ni ustavnog prijedloga koji će to promijeniti.

Svako negiranje ove činjenice vodi u daljnju krizu ili nešto još gore. Oni koji se bave negiranjem načela konstitutivnosti trebali bi se zapitati čemu vode takve teze, te kako najviše europske institucije u izvješćima pozivaju na poštivanje ovih načela, kazala je Bradara, priopćeno je iz njezinog Ureda.

U priopćenju se navodi da je jedan od domova u kojima se brane interesi svih naroda i građana Bosne i Hercegovine i Dom naroda Parlamentarne supštine BiH.

Kako predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda odgovorno tvrdim da su Hrvati do sada bili faktor stabilnosti, inicijator kompromisa i dogovora i tako će i ostati, poručila je Bradara.

Naglasila je kako budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti napretku prema Europskoj uniji i NATO-u, izvršavanju preuzetih obveza, te osiguranja legitimnog predstavljanja svakog od tri konstitutivna naroda u Domu naroda, na svim razinama, što uključuje i Predsjedništvo BiH.

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u državnom Domu naroda istaknula je važnost uspostave novog Vijeća ministara, „jer jedino tako možemo završiti demokratski proces otpočet još 7. listopada, kako bi i nova parlamentarna većina u oba doma Parlamenta BiH, mogla u punini formirati svoja povjerenstva i zajednička radna tijela“.

Potpisani Sporazum o uspostavi vlasti je najbolja osnova da se stvari pomjere s mrtve točke. Uvjerena sam da će lideri koji su svojim potpisima obvezali se provoditi ono što ovaj dokument donosi, ostati dosljedni dogovorenim načelima. Bez uvažavanja i kompromisnih rješenja koja će biti na dobro svih konstitutivnih naroda i građana naše domovine, bojim se da ne uđemo u još dublju političku krizu, koja će onda prenositi na sve druge segmente života u BiH – zaključila je Bradara, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Gospodo Bradara hrvatski prestavnici glume sve to a ispadaju obicne piz…de sa kojim se bosnjaci sprdaju i nitko ih ne dozivljava. Nemaju petlje ni zasto i jedno pricaju, obecaju a drugo rade. To nas i dovelo tu gdje jesmo… Od te i takve politike do sada hrvatski narod u BiH nikada nije imao koristi nego naprotiv stetu… Znamo kako je mirovni sporazum u Dejtonu potpisan i sa cim smo mi tu usli. E sto danas imamo od toga..

  • Ovi nasi izdajnici se bore samo za sebe i svoje fotelje. Sto je i sada u ovih zadnjih mjeseci, dana na sceni. Borba kako opstati na pozicijama gdje ti je lijepo, mozes se baviti svim i svacim a uzivas imunitet… Prica o hrvatskom narodu i opstanku je samo jedan lijepi refrem koji ima svaka pjesma. U biti njih narod ne zanima. Pred izbore 6 mjeseci da, pusta obecanja i obecanja onda po starom… Mucno je ovo sve slusati i gledati sve ove godine a u biti svi znamo sto se radi i kako se vodi ova prljava podanicka politika… Bosnjaci imaju svoj plan, cilj od Dejtona i drze ga se. Samo ljestvicu podizu. Srbi imaju ono sto su u Dejtonu dobili i trude se da to zadrze. Hrvati ono sto su u Dejtonu dobili sporazumom vec su izgubili 50 posto toga. Sto reci onda…!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.