Bračni par Raspudić ulazi u Sabor

MOST-ove uzdanice Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić koji su im kao nezavisni kandidati pristupili na ovim izborima, prema rezultatima anketa trebali bi osvojiti po mandat u prvoj i drugoj izbornoj jedinici.

MOST je nazad u igri, to je jako je dobar rezultat za nas. Moguće je da se ulove dva mandata i u prvoj i drugoj jedinici. Imamo svo vrijeme ovog svijeta i nećemo kompromitirati svoje politike, komentirao je Nino Raspudić prve izlazne ankete.

Polako, ne treba im davati preveliku važnost iako to zasad zvuči dobro za MOST, pogotovo imajući u vidu činjenicu da su oni u startu bili otpisani. Ono što je ovdje osnovno jest zahvaliti svim biračima i volonterima koji su nam pomogli, bez kojih ovo ne bi bilo moguće, rekla je Marija Selak Raspudić.

Dakle bračni par Raspudić kao nositelji lista u prvoj i drugoj izbornoj jedinici gotovo sigurno ulaze u Sabor RH.

MOST je na kraju u prvoj izbornoj jedinici osvojio 8,13 % glasova, a Marija Selak Raspudić je osvojila 9.270 preferencijalnih glasova.

U drugoj izbornoj jedinici, MOST je osvojio 7.91 %, a Nino Raspudić je osvojio 8.045 preferencijalnih glasova.

Najveće iznenađenje izbora platforma Možemo! u prvoj izbornoj jedinici osvajaju 3 mandata, HDZ/HSLS osvaja 5 mandata, Restart Kolacija 3, Most 1, Domovinski pokret 1, a Pametno-Fokus 1.

U drugoj izbornoj jedinici pobjedu je odnio HDZ sa 6 mandata, Restart Koalicija 5, Domovinski pokret 2, a Most 1.

Prve izlazne ankete: Na pomolu premoćna pobjeda HDZ-a

(www.jabuka.tv)
16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.