Braća Sinković love svjetsko zlato: Zdravi smo i spremni

Martin i Valent Sinković krenuli su na Svjetsko prvenstvo koje se održava u bugarskom Plovdivu od 9. do 16. rujna, a osim njih dvojice Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati i Luka Baričević i Luka Radonić koji će se natjecati u dvojcu na pariće.

Nakon dva mjeseca priprema na Perućkom jezeru, najbolji hrvatski veslački tandem spreman je za SP gdje će drugi put nastupati u disciplini dvojac bez kormilara. Prošle godine su u finalu za 34 stotinke zaostali za Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

Zadovoljni smo sa formom, odlično smo odradili pripreme, jako nam je dobro plovio čamac i želimo samo tako nastaviti i na Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone, rekao je Martin Sinković

U ovoj sezoni, Braća Sinković osvojila su zlato na 1. Svjetskom kupu i na Europskom prvenstvu, dok su na 2. Svjetskom kupu osvojili srebro.

Zdravi smo, sve je dobro, osjećamo se spremno i idemo sa velikim samopouzdanjem. Na pripremama smo odradili odličan posao i sada to trebamo pokazati u Plovdivu, nadodao je Valent Sinković.

Nakon godina potpune dominacije u dvojcu na pariće, braća Sinković bore se za isti naslov, ali u dvojcu bez kormilara gdje imaju vrlo jaku konkurenciju. Češka posada Jakob Podrazil i Lukas Helišić pobijedili su ih na drugom Svjetskom kupu. Na trećem Svjetskom kupu pobjednici su bili Novozelanđani Thomas Murraya i Michael Brake koji su iza sebe ostavili Čehe.

Na Europskom prvenstvu, Sinkovići su se vratili na vrh uz veliku borbu sa francuskom posadom koju su činili Theophile i Valentin Onfroy. Braća Onfroy osvojila su broncu i srebro na Svjetskim kupovima. Prošlogodišnji pobjednici iz Italije nisu ove godine nastupali u istom sastavu, ali su stalno u vrhu, a ne smije se zaboraviti ni na odlične Britance i Rumunje.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 9. rujna oko 11 h. Četvrtfinale nas očekuje 12. rujna oko 16.00 sati, a polufinale 13. rujna oko 11,15 sati. Finalna utrka će biti u subotu, 15. rujna oko 11.45 sati.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.