Braća Bubalo ulažu milijune u Ljubuški

Ljubav prema rodnom kraju nešto je što se u svakome od nas krije. Svatko tu ljubav iskazuje na sebi svojstven način, a ideju braće Bubalo s Hardomilja pored Ljubuškog mnogi vide kao svjetlo na kraju tunela. Ova braća spremna su kroz izgradnju turističko-sportsko-rekreacijskog centra u općinu Ljubuški uložiti milijune maraka te zaposliti desetke ljudi.

Ideja je to koju mnogi srdačno pozdravljaju, posebice kada se zna da ulagači baš i ne hrle za ovim krajem i ostavljanjem novca u njemu.

Naslijeđena zemlja predaka

Razgovarajući s jednim od braće, Zdravkom, doznali smo kako njihova obitelj u svom vlasništvu ima naslijeđenu zemlju svojih predaka, a dugi niz proteklih godina kupovali su zemlju uz rijeku Trebižat, kako bi dobili jednu veliku parcelu, na kojoj bi jednoga dana trebao niknuti kompleks pod nazivom Žabar.

Zdravko, koji živi u Splitu, u telefonskom razgovoru nam je rekao kako ne bi još uvijek izlazio s detaljima oko izgleda i sadržaja tog kompleksa, jer sve je, kaže on, još uvijek samo ideja, a nakon što struka kaže što se i gdje može graditi, onda se može razgovarati o toj temi, ali ideja je prisutna već drugi niz godina.

“Netko će misliti da ja prosipam demagogiju ako kažem da je naša želja da se nešto napravi, što ne bi bilo samo u našem interesu. Interes nam nije samo novac, jer se tu ne može previše ni profitirati, već da se tu stvarno nešto promijeni i napravi što bi se moglo uklopiti u prirodu i oplemeniti je. Trebižat je devastiran, čijom nebrigom, ja u to sada ne bih ulazio, ali imamo rijeku Trebižat koja se svake godine izlije iz svoga korita, a nitko o tome ne vodi brigu zadnjih 30-40 godina, niti se pita tko je odgovoran. Imamo idejno rješenje, što ne znači da će to biti konačno rješenje. To su naše ideje s kojima mi želimo prije svega zaštititi vodotok rijeke i da se intenzivira briga oko nje”, objasnio je Bubalo, još jednom naglasivši kako je prerano govoriti o samom projektu ovoga kompleksa.

Ulaganja od 5-30 milijuna eura

Naglasio je kako ništa ne žele raditi na divlje, jer su po prirodi obiteljski legalisti, stoga su u cijelu priču uključili i struku, koja treba donijeti konačnu odluku je li gradnja moguća ili ne.

“Mi svoje ideje možemo predočiti u desetak varijacija, ali struka je ta koja će kazati dali se sve to uklapa u postojeći prostor na način da ga se oplemeni”, kazao je Bubalo dodavši da u ovaj kompleks planiraju uložiti od 5-30 milijuna eura, ovisno o sadržajima koji bi se tu nalazili.

(Dnevni list)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.