Brabus 800: Finaliziranje posla koji je započeo AMG

Iza naziva Brabus 800 krije se Mercedes-AMG E63 S 4Matic Plus koji s ponuđenim performansama može parirati najboljim sportskim automobilima današnjice.

Jedan od automobila koje će njemačka tuning “institucija“ Brabus premijerno izložiti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi je Brabus 800, a broj u nazivu automobila sugerira na broj konjskih snaga koje su “ugurane” u modificiran AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor, piše Klix.ba.

S adekvatnim modifikacijama koje, pored ostaloga, uključuju nove turbopunjače i reprogramiranu centralnu upravljačku jedinicu, u Brabusu su za kupce koji ne pitaju za cijenu pripremili E-Klasu s kojom stiže 800 konjskih snaga pri 6.700 obr/min i elektronski limitiranih 1.000 Nm najvećega obrtnoga momenta pri 3.600 obr/min.

Spomenute brojke dovoljne su da veliki luksuzni trovolumenski automobil na 21-inčnim točkovima od 0 do 100 km/h stiže nakon tri sekunde i razvije elektronski limitiranih 300 km/h, a za one kojima maksimalna brzina iz nekoag razloga nije dovoljna, u Brabusu će ponuditi i opciju bez limitatora, uz koju B800 razvija znatno više od deklariranih 300 km/h.

Brabus će B800 ponuditi i u karoserijskoj verziji čija je masa nešto veća, pa za ubrzanje od 0 do 100 km/h u tom slučaju treba, zamislite, “čitavih“ 3,1 sekundu, a maksimalna brzina ostaje ista kao i u slučaju trovolumenske karoserije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.