Božinović potvrdio otvaranje granica sa Srbijom i BiH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Petrinji je za N1 govorio o najavljenom ukidanju obvezne samoizolacije za osobe koje ulaze iz Bosne i Hercegovine.

Božinović je rekao kako se odluka EU o otvaranju granice prema državama očekuje tijekom današnjeg dana, a potvrdio je da je na popisu zemalja s kojima EU, pa tako i Hrvatska, otvara granice i Srbija za koju su prije pet dana, kao i sa BiH, Makedonijom i Kosovom, uveli strože mjere na granicama.

Mi smo i kao još uvijek zemlja predsjedatelj bili uključeni u te razgovore. EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora.

Što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu.

Znate da smo imali uvoz virusa proteklih dana iz tih zemalja, ali on je bio nekoliko puta veći iz Srbije nego iz BiH, pojašnjava Božinović.

Božinović je kazao kako se odluka EU o otvaranju granice prema državama očekuje tijekom današnjeg dana, a potvrdio je da ćemo se u sklopu zajedničke odluke EU otvoriti i prema Srbiji, dok će hrvatske vlasti na popis zemalja, kako je Božinović jučer i najavio, dodati i BiH, ako je ne bude na popisu Europske unije.

Božinović je potvrdio da će Hrvatska otvoriti granice i sa Srbijom i sa BiH, bez obzira na to hoće li se BiH naći na popisu Europske unije.

Preporuke su preporuke. Teško je opravdati činjenicu da smo imali 25, 26 unosa virusa iz Srbije s kojom se otvaramo i 8 unosa iz BiH gdje bismo trebali držati zatvorene granice, kazao je Božinović za N1.

Koji je bio kriterij za otvaranje i zatvaranje granica Hrvatske? Broj zaraženih u BiH raste

Davor Božinović: Ukidamo mjeru samoizolacije prema građanima iz BiH

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.