Božićni album kralja dijaspore: Mate Bulić opjevao "Božić u tuđini" | Jabuka.tv

Božićni album kralja dijaspore: Mate Bulić opjevao “Božić u tuđini”

“Cesta duga kojoj nema kraja, preda mnom je tko zna koji put, dok se kišne kapi u pahulje pretvaraju… Varljiva je sreća koju tražiš, tu gdje nemaš nikog svog… Sve što mogu davno sam dao, uvijek iste darove sam slao, ko da tako umirit ću srce, što za domom vene…” To su stihovi nove pjesme Mate Bulića pod nazivom “Božić u tuđini“.

Daleko od doma

Kralj dijaspore ponovno je razgalio srca i dotaknuo dušu svojih obožavatelja, naročito onih koji su daleko od domovine u ovom najradosnijem vremenu u godini. I nije to Mate Bulić uspio samo jednom božićnom pjesmom nego s više njih, i to na svom novom albumu koji nosi naziv “Sretan Božić, moj narode“.

Na svom prvom albumu božićnih pjesama Mate je dao svoj prepoznatljivi, a u narodu općeprihvaćeni, štih božićnim pjesmama, onim tradicionalnima, ali i novoskladanima.

Sestre Palić, Pero Galić…

Tako su se na albumu, uz autorsku pjesmu “Božić u tuđini”, našle i “Radujte se narodi”, “Svim na zemlji”, “Pastorella” (feat. Sestre Palić), “Narodi nam se kralj nebeski”, “Kyrie Eleison”, “Veselje ti navješćujem” (feat. Ivana Marić), “Rodio se Bog i čovjek”, “Zdravo budi, mladi Kralju” i “U sve vrijeme godišta” (feat. Vokalisti sv. Josipa).

Kako je došlo do snimanja ispričao je upravo Kralj dijaspore.

“Predsjednik Uprave Croatia Recordsa pozvao me na razgovor i rekao da smatra da sam kalibar pjevača koji može ovo izvesti na najbolji mogući način. Rekao je da bi dobro bilo da napravimo album božićnih pjesama” govori za Večernji list Bulić.

Pričao je i o sadržaju pjesama.

“Autorska ‘Božić u tuđini’ predstavljena je na CMC-u i bilo mi je zadovoljstvo raditi s cijelom tom ekipom. Nešto što mi je predstavljalo posebno zadovoljstvo je pjesma ‘U se vrime godišta’, koju sam na jedan način istrgnuo iz zaborava. Znate, kao dijete sam je slušao i svaki Božić sam čekao samo da se zapjeva u našem domu, da se ona razlomi u mojoj glavi. Ta se pjesma u svim krajevima pjeva i trnci su kroz mene prošli dok smo snimali tu pjesmu. Sjetio sam se Božića koje sam proživio kao dijete. Pjesma je snimljena s komornim zborom i to je ispalo jako dobro. Posebno sam ponosan na tu pjesmu”, govori Mate Bulić.

Već u ponedjeljak Bulić će svirati uživo u jednom kafiću u Zagrebu, gdje će predstaviti album, a što će se moći pogledati na CMC televiziji. Zatim će i u svojoj Hercegovini, u Grudama, Čitluku i još nekim gradovima zapjevati pjesme s novoga albuma i podsjetiti ljude na neke daleke i surovije, a opet sretnije i ponosnije Božiće.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: