Božićna čestitka kardinala Puljića: Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav

Živimo svakodnevnicu zapljusnutu ozračjem krize prouzročene materijalističkim i relativističkim mentalitetom. U takvom ozračju, manjina moćnika stalno nameće svoja pravila i vrijednosti koje većina običnog svijeta ne može po savjesti prihvatiti i slijediti, dio je božićne poslanice vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Vinka kardinala Puljića koju je pročitao danas u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu, javlja Fena.

Puljić je istaknuo da je stvoren takav standard života koji obične ljude, koji imaju sreću biti zaposleni, goni u kreditno zaduživanje koje stvara ovisnost o poslodavcima i bankama.

“Nažalost, sve je manje mogućnosti za pronalaženje posla te za uzdržavanje obitelji od vlastitog rada. Medijski nam se nameće beznađe koje se uvlači u nas kao ova sumorna jesenska i zimska magla. Ljudi se udaljavaju jedni od drugih. Uvukao se i strah od života te je sve više umrlih nego rođenih”, rekao je Puljić.

Poručio je svima da otvore srce i dušu u svjetlu rođenja Isusa-Božjeg sina.

“Dok nas opterećuje strah za život i sutrašnjicu, anđeo nam po pastirima poručuje: Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist Gospodin”, navedeno je u božićnoj poslanici.

Božija smo ljubljena djeca, naglasio je Puljić, i Njegovi sinovi i kćeri, jer nas Bog voli i stalo mu je do nas.

“Očitujmo ljubav i blizinu jedni drugima. Neka se ukloni sve što uništava naše zajedništvo i ljubav”, kazao je.

Poželio je da božićno svjetlo zasja u svim našim teškim životnim situacijama.

“Osnaženi tim svjetlom tražimo odgovore na brojna životna pitanja i sami ulažimo truda kako bismo uklonili svaki mrak u međuljudskim odnosima, posebno u našem narodu i svim građanima ove nam drage zemlje”, istakao je Puljić.

Božić je posebno čestitao djeci i mladima kojima je poručio da pronađu i učvrste vjeru u Boga tradicionalnim pozdravom Čestit Božić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.