Božić u Širokom: Trg Gojka Šuška bio premalen za sve posjetitelje

Trg Gojka Šuška u utorak navečer bio je premalen za stotine Širokobriježana koji su i drugu večer zaredom uživali i bili dio tradicionalne humanitarne akcije ”Što ti možeš učiniti za Široki Brijeg?” koju provodu Inicijativa za Široki Brijeg.

Bogata druga večer božićnog druženja obilježena je glazbom, pjesmom i plesom, a najmlađe su razveselili pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg koji su se odjeveni u Djedove Božićnjake spustili užetom s obližnje zgrade i darovali ih slatkišima.

Prepun Trg Gojka Šuška do kasno u noć zabavljali su Širokobriješki dukati, Tamburaški sastav Stare note, Sinovi Hercegovine te članice HKUD-a Mokro.

Na štandu Doma Marija naša nada mogli ste kupiti palačinke i na taj način donirati sredstva za rad Doma, dok ste na štandu Udruge Narcis mogli kupiti rukotvorine te time pomoći u liječenju jedne članice udruge. Također, mogli ste kupiti i artikle iz Fan shopa NK Široki Brijeg.

Uživo s Trga Gojka Šuška 🙂 #BožićUŠirokom #ŠirokiBrijeg

Posted by Jabuka.tv on 22. prosinca 2015

Akciju provodi udruga Inicijativa za Široki Brijeg u suradnji s lokalnim poduzećima, glazbenicima, portalima i dnevnim novinama, Centrom za socijalni rad, Domom Marija naša nada, Udrugom Narcis, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i ljudima dobre volje.

Važno je još jedanput napomenuti da je druženje organizirano da bi se pomoglo najsiromašnijim sugrađanima kako bi osjetili da u svojoj teškoj materijalnoj i svakoj drugoj situaciji nisu usamljeni.

Podsjećamo, nakon prošlogodišnje akcije članovi Inicijative za Široki Brijeg posjetili su oko 250 obitelji i pomogli im pri kupovini osnovnih životnih namirnica, kroz prehrambene bonove, nabavku potrebnih lijekova, nabavku poljoprivrednog sjemena, plaćanje računa za električnu energiju, plaćanje markica za zdravstveno osiguranje i slično.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.