Bošnjak sa Sattlerom o čemu drugom nego o europskom putu BiH

U Sarajevu je održan sastanak ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravke Bošnjak s veleposlanikom Johannom Sattlerom, voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH.

Glavna tema sastanka bila je put Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji, posebno napredak koji je ostvaren u ispunjavanju uvjeta za članstvo.

Kako je u posljednjem Izvješću o napretku konstatiran značajan reformski pomak koji je država napravila u proteklih godinu dana, ocijenjeno je da je potrebno fokus usmjeriti na implementaciju ključnih prioriteta Bosne i Hercegovine. Razgovarano je i o prilagođavanju bh. zakonodavstva pravnoj stečevini EU (acquis).

Ministrica Bošnjak kazala je da Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, uz suglasnost nadležnih institucija za područje zdravstva u BiH, privodi kraju proceduru za pristupanje Bosne i Hercegovine novom Programu djelovanja Unije u oblasti zdravlja (Program EU4Health). Ministrica je istaknula da su za potpisivanje sporazuma o pridruživanju EU4Health osigurane potrebne suglasnosti unutar BiH. Uskoro se očekuje i službeno potpisivanje sporazuma.

Također, ministrica je podsjetila na izuzetnu suradnju s EU u oblastima obrazovanja, znanosti, kulture, rada i zapošljavanja te na brojne projekte koji se u tim oblastima realiziraju uz pomoć EU fondova.

Veleposlanik Sattler podržao je europski put Bosne i Hercegovine te istaknuo važnost nastavka reformi i usklađivanja s europskim standardima, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Krišto: Naša opredijeljenost za europski put je neupitna

(www.jabuka.tv | Foto: Ministarstvo civilnih poslova BiH)

1 komentar

  • Da li EU-diplomat priti kao u Gruziji njegov kolega? . Samo bleso, vodi svoju domovinu u digitalno robstvo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.