Bosna i Hercegovina je država koja propada

BiH je država koja propada jer sve veći broj institucija ne funkcionira, piše jučer ugledni londonski “Economist” u svom tiskanom izdanju.

Kako navodi, iako Srbi i Bošnjaci možda i žele da dođe do sporazuma o reformama, toj reformi protivi se najmalobrojnija grupa u BiH, bh. Hrvati, iz straha da u novom sustavu budu još više marginalizirani nego što su to sada.

List objašnjava da je put BiH ka EU blokiran zbog neimplementiranja odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić i Finci” i da je BiH u opasnosti da potpuno zaostane u tom putu, i to najmanje naredne dvije godine.

“Prema Mirovnom sporazumu iz 1995. mnoga izborna mjesta su rezervirana samo za Srbe, Bošnjake i Hrvate. To je isto kao kad bi samo etnički Englezi, Škoti, Velšani i Irci mogli biti izabrani na važna mjesta u Velikoj Britaniji”, piše list.

Blokadu BiH list ilustrira trenutnim problemom certificiranja poljoprivrednih proizvoda, bez čega BiH neće moći izvoziti svoje prehrambene proizvode na tržište Hrvatske kada ona uđe u EU.

“Oni znaju da se moraju pripremiti za ulazak zemlje u EU. Ali Bošnjaci žele da taj posao radi centralno tijelo na nivou BiH, a Srbi se zalažu da to rade agencije u entitetima”, navodi list.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Hvala tim “stručnjacima”,mi ovo garant nismo znali 😀 Znači da bi BiH napredovala Hrvati trebaju spustiti glavu i pokoriti se.Taman posla,radije bih živio ravnopravno u propaloj državi nego se prodao da bih ugodno živio kao potlačena manjina

  • KO O ČEMU BRITANCI O PRAVEDNOSTI, I OPET ZNA SE PO HRVATIMA. ONI KOJI SU POLA SVIJETA POROBILI , OSIROMAŠILI I POBILI NAŠLI SE BRINUT O BIH, KOJU SU UPRAVO OVAKU ONI SKROJILI. SKROJILI JE PO ČETNIČKJ KAMI I NOŽU NAD HRVATSKIM I MUSLIMANSKIM NARODOM. SAV OVAJ JAD I ČEMER U OVOJ NAPAĆENOJ ZEMLJI MOREMO ZAHVALIT JEDINO I ISKLJUČIVO BRITANSKOJ I AMERIČKOJ IMPERIJALNOJ MASONSKOJ VLADI ,KOJA JE ODUVIJEK BILA VELIKOSRPSKI, ČETNIČKI ZAGOVORNIK I ZAŠTITNIK.

  • i treba da propadne kad nista ne funkcionira kako treba,idemo preko granice a ovi bosanci nek upravljaju s potonulom lađom jebem te bosno jebem te ja hrvatska moja domovina………………….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.