Boravak u Africi mladoj Mostarki promijenio je život

Monika Milićević jedna je od rijetkih mladih osoba koje mogu reći da su ispunili svoj san.

Dugi niz godina razmišljala je o odlasku u Afriku kako bi mogla pomoći drugima, a nakon završenih ispita na fakultetu odlučila je san pretvoriti u stvarnost. Naravno, bilo je tu mnogo upitnika iznad glave, ali je dobila podršku obitelji i uz pomoć fra Ivice Perića koji je misionar već 19 godina u Ruandi, Monika je stigla u selo Kivumu.

Iako nemaju mnogo, djeca u selu Kivumu radosna su i uvijek nađu razlog za veselje i zabavu. Rukometna trenerica iz Mostara po prvi put ih je učila rukometu i pravilima ovog sporta. Iako nisu znali da taj sport uopće postoji na kraju su napredovali krupnim koracima.

Prije mjesec dana Monika Milićević iz Mostara vratila se iz Ruande gdje je provela tri i pol mjeseca volontirajući u centru ”Otac Vjeko”. Svoje dojmove ispričala je za RTV Herceg-Bosne.

Poslala bi poruku da istinski budemo sretni zbog svega što imamo u životu jer nemaju to svi. Zapravo cijeli jedan kontinent nema uvjete kao što imamo mi, a to ne znamo cijeniti i tu se stvara problem. Zaista bi trebali više raditi na tome da samo budemo zahvalni na svemu što imamo, kaže Monika.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.