‘Bombaši iz Drinovaca’: Od dvojice uhićenih, jednom samo 17 godina!

PU Grude rasvijetlila je kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti, koje je 24. lipnja izvršeno u Drinovcima. Navedenog dana u 00:40 sati PU Grude zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj ili više njih aktivirao eksploziv ili nepoznatu eksplozivnu napravu na igralištu Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima.

Odmah nakon zaprimljene prijave o navodima iz iste izvješten je dežurni županijski tužitelj a policijski službenici izišli su na lice mjesta i isto osigurali.

Idućeg dana na licu mjesta izvršen je očevid, kojim je utvrđeno da je uslijed eksplozija nastala materijalna šteta na dvjema obližnjim obiteljskim kućama, kao i na motornom vozilu marke Mercedes koje se nalazilo parkirano u dvorištu obiteljske kuće na kojoj je eksplozija izazvala oštećenja.

Također, tijekom očevida su prikupljeni tragovi koje smo poslali na vještačenje, a poduzete su i brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja izvršenog kaznenog djela. Operativnim radom istražitelji PU Grude otkrili su moguće počinitelje.

U službenim prostorijama PU Grude jučer je izvršena kriminalistička obrada nad starijim maloljetnikom (17) iz Drinovaca te nad A. A. (21) iz Tihaljine.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti, na školskom igralištu, aktivirali točno neutvrđenu količinu eksploziva, čime su počinili kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. st. 1. KZ-a FBiH.

Također, izvršena je kriminalistička obrada i nad A. G. (18) iz Drinovaca, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti prodao eksploziv starijem maloljetnika (17), koji ga je potom, zajedno s A. A. (21), aktivirao na školskom igralištu.

PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika (17) iz Drinovaca te protiv A. A. (21) iz Tihaljine, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. st. 1. KZ-a FBiH.

PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. G. (18) iz Drinovaca, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. KZ-a FBiH, stoji u službenom priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.