Boksačka organizacija WBC stala na stranu Ivane Habazin, Shields pokazala manjak ljudskosti

Boksačka WBC organizacija stala je uz Ivanu Habazin nakon sramotnog incidenta koji se dogodio na vaganju kada je pretučen njezin trener.

Svjetska boksačka organizacija (WBC) stalo je na stranu Hrvatice Ivane Habazin, nakon incidenta tijekom vaganja uoči susreta s Clarissom Shield za titulu prvakinje svijeta. Trener hrvatske boksačice James Ali Bashir pretučen je u predvorju hotela, nakon čega je hitno preveze u bolnicu i operiran, piše Gol.hr.

Hrvatska borkinja je odmah otkazala meč, nakon čega su mnogi pomislili da će ostati bez honorara, jer bi WBC mogao stati na stranu američke borkinje. No, to se nije dogodilo…

WBC snažno osuđuje bilo koju vrstu nasilja u bilo kojem događaju vezanom uz nas sport, a pogotovo stravičan napad koji se dogodio na službenoj aktivnosti ovog događaja. WBC je uvjeren da će vlasti u potpunosti primijeniti zakon zbog ovog incidenta. Pratit ćemo istragu i rješavanje slučaja, a zatim utvrditi je li došlo do kršenja bilo kojeg pravila WBC-a ili etičkog kodeksa.

Priopćenje WBC-a

To bi trebalo značiti da od borbe, koja se trebala održati u noći sa subote na nedjelju, neće biti ništa, ali i da će WBC ponuditi drugi termin za održavanje iste. U najmanju ruku.

Ako se utvrdi da je, kako svi prenose, brat američke boksačice prebio Bashira zbog čega je ovaj hitno operiran, postoji i mogućnost da se oduzme titula prvakinje Claressi Shields.

Podsjetimo, do naguravanja je došlo kada je trener Ivane Habazin došao blizu vage u trenucima kada je Shields trebala stati na nju, nakon čega ga je napala najprije sestra prvakinje svijeta, a potom i brat. Shields je imala problema sa skidanjem kilograma pa je sumnja Ivaninog trenera bila opravdana.

Nakon cijelog incidenta putem Instagrama se oglasila i američka boksačica, koja je pokazala dno dna ljudskosti. Iako je izjavila da se nada da će s Ivaninim trenerom biti sve u redu, odmah je započela s lobiranjem da to nije razlog da se njih dvije ne bore.

Njezin nadimak glasi “nema isprika”, tako da očekujem da ih neće biti ni sada. Vjerojatno ima drugog trenera koji može doći i biti uz nju. Nakon svega što se dogodilo trebala bi biti ljuta i trebala bi se htjeti boriti još više sad, poručila je Shields.

Mnogi smatraju da je Shields jedna od najvećih boksačica u povijesti. Nakon ovakvog ponašanja možemo sa sigurnošću reći da nije ni blizu.

Hrvatska boksačica otkazala meč za naslov nakon što joj je napadnut trener

(www.jabuka.tv/FOTO: AFP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.