Bogdan: Neću zaboraviti odakle potječem, ali neću se ni prsiti time

Goran Bogdan, rođeni Širokobriježanin, jedan je od najaktivnijih hrvatskih glumaca. U zadnje vrijeme njegovo ime možemo često čuti, a razlog tome je veliki uspjeh filma “Sonja i bik” u režiji Vlatke Vorkapić, u kojem Goran igra ulogu Ante. Između ostaloga, Bogdan za Dnevni list progovara i o velikom uspjehu tog filma.

”Stvarno sam ugodno iznenađen uspjehom filma, nitko od nas to nije očekivao, ali drago nam je da je tako. Usudio bih se reći da hrvatski filmovi dobivaju smisao. Već dugo vremena je tako, možda čak i prije Vlatke Vorkapić. Imamo sjajna imena poput Antonija Nuića, Zvonimira Jurića, kao i dosta mladih redatelja koji još nisu snimili filmove. Mislim da se u njima krije kvaka”, otkriva Bogdan.

Zapaženu ulogu Sonje u filmu je odigrala Judita Franković. Goran nam je otkrio i kako je bilo raditi s Juditom.

”Judita i ja se već dugo znamo pa nije bilo problema raditi s njom. Ona je velik radnik i s njom ništa nije teško, a takav sam i sam, pa smo se našli. Dva mjeseca prije početka snimanja filma, Judita i ja smo s Vlatkom prolazili scenarij i naša kemija na filmu je upravo rezultat debelog rada”, kaže Bogdan.

Ulogu Ante je odradio vrhunski. Na pitanje koliko mu je blizak lik Ante, ovaj poznati glumac kaže da nema nikakve veze s njim.

”Zasigurno je da svaki lik koji glumim moram provući kroz sebe, od toga ne mogu pobjeći. No, ne poistovjećujem se previše s njima”, ističe Bogdan.

Većina ljudi koji se bave glumom i sličnim profesijama sanja o inozemnoj karijeri. Pitali smo i Gorana ima li takve planove.

”Mislim da nema glumca koji ne bi volio ostvariti i inozemnu karijeru. Ja nemam neke konkretne planove za to, ali sam apsolutno otvoren i za tu opciju”, otkriva Goran.

Uz glumačke sposobnosti, Gorana se često veže uz naslov jednog od najseksipilnijih glumaca.

”Ja se ne obazirem na te naslove, to mi ništa ne predstavlja. Ne zanima me graditi karijeru na tome, mene zanima gluma i to je ono čemu se posvećujem. Izgled, odjeća i ostale površne stvari me ne zanimaju”, rekao je Bogdan.

Uz glumu, Bogdan jednom tjedno svira i u bendu Lumi Megumi sa svojim glumačkim kolegama. Kako kaže, to mu dođe kao gušt i način opuštanja. Uz to, jako voli čitati knjige i sve svoje slobodno vrijeme provodi upravo čitajući.

Kao rođeni Širokobriježanin, Goran ne zaboravlja svoj kraj. Jedan je od organizatora sve popularnijeg festivala West Hercegovina Fest.

”Normalno da me uspomene vežu za moj rodni kraj. Nikad neću zaboraviti odakle potječem, ali neću se sad ni prsiti time. Jednako bih postupao da sam rođen i u bilo kojem drugom mjestu”, ističe Bogdan.

 

32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.