Bogat program petog ”Posuškog kamendana”

I ovogodišnje ”Posuško lito” 2015. bogato je kulturnim, zabavnim i sportskim događajima, a manifestacija koju svakako treba posjetiti su ”5. Posuški kamendan”“.Ove godine će potrajati deset dana, od 30. srpnja do 8. kolovoza, a posjetitelje ponovno očekuje bogat program.

Nastavlja se suradnja između organizatora ove jedinstvene manifestacije Turističke zajednice ŽZH – podružnica Posušje i općine Posušje te njihovih partnera Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru, klesarske škole Posušje i Razvojne agencije ŽZH – HERAG, a novi partner u projektu je Hrvatsko kulturno društvo Napredak – podružnica Posušje.

Ponukani odličnom suradnjom, iskustvom i velikim zanimanjem posjetitelja za prošlogodišnju kiparsku koloniju, kojom je Posušje dobilo trajnu kulturnu ostavštinu i koja je prvi korak u nastajanju galerije na otvorenom, i ove godine će u Posušje doći studenti ALU Široki Brijeg, kao i studenti s Umjetničkih akademija iz Splita i Osijeka čime će Kamendani ponovno dobiti međunarodni predznak. Posjetitelji će tako iz prve ruke biti u prilici vidjeti kako nastaje umjetničko djelo.

Usporedo s drugom po redu kiparskom kolonijom, kao i svih dosadašnjih godina, bit će izložba klesarskih djela amatera i samoukih klesara našega kraja, izložba slika studenata ALU Široki Brijeg te izložba fosila –Jedinstveni okamenjeni koraljni greben iz Konjovca – dom najvećih puževa na svijetu, Fosilizirana tropska prašuma iz pradavne delte na području Tribistova.

U sklopu Kamendana bit će priređeno jedno zanimljivo predavanje na temu Spektakularno nalazište eocenskih fosila u okolici Tribistova, a predavači će biti dipl. ing. rudarstva Ivan Mikulić i mr. sc. Goran Glamuzina. dok će 4. kolovoza biti priređena ”Večer ikavice” čiji će program biti ispunjen recitacijama, dramskim ulomcima i pjesmama na ikavici u suradnji s HKD Napredak – podružnica Posušje. Također, napraviti će se i jedna video projekcija dijela posuških klesara.

Svečano otvaranje ”5. Posuških kamendana” predviđeno je za četvrtak, 30. srpnja 2015. s početkom u 11.00 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

Organizatori, Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje i Općina Posušje, pozivaju sve one koji žele predstaviti sve vrste djela kojima je tema kamen, bilo to isklesano djelo, naslikana slika ili fotografije kamena i kamenih građevina.

Jednako su dobrodošli svi ljudi koji imaju za pokazati bilo kakav rad, neovisno je li to amatersko djelo ili profesionalni rad. Za sve izlagače organizatori će osigurati prostor za predstavljanje, navodi se u priopćenju.

Za sve informacije i prijave obratite se na broj mobitela: 063/465-408.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.