Bogat program manifestacije “Posuško lito 2018.”

Danas je u Općini Posušje održana konferencija za novinare povodom skorog početka Kulturno-sportske manifestacije “Posuško lito 2018.”

Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić. Ovogodišnje izdanje koje broji zavidnih 36 događaja, započinje Danom branitelja 30. svibnja.

Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično iskazujemo zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, između ostalog, ni bilo “Posuškog lita”. Govoreći o posjećenosti, načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća.

Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima, rekao je Bago.

Ante Begić je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu “Posuškog lita”, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj – Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata. Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da Ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica gđa Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Polić je pak govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja, u ime organizatora, Općine Posušje, pozivamo da nam tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan, stoji u priopćenju na stranicama Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Kakvo posuško lito, koga to interesuje. Pa šta kažete da je pokrovitelj Čović. Otkud mu lova ? Pokrovitelj je narod, ovaj bijedni i napaćeni. Bolje bi bilo da ste povećali plaće radnicima, a ne glupostima se baviti. Zar ne bi Bago bilo bolje da si pronašao omladini posao, nego da odlaze trbuhom za kruhom u tjednu zemlju. Od tih para koje vi trošite uzalud, mogli ste asfaltirati 50 kilometara ceste, nego što krpite i farbate za gospojinu i izbore ko fol ceste rupa do rupe na svakom koraku. Kome je do vaših klapa, narod plače, gladan, nema šta jesti, a vama gospodo dođpjevanja. Kako je žalosno kad vam poštar donese plavu kovertu na vrata, kazna za prekoračenje brzine i neregistriranio auto, ti se Bago ne bojiš, tebi neće pozvoniti pošte na vrata. Sramota!

  • Tako je, okanite se uređivanja ulica i krpanja rupa i igara dajte omladini posla i dižite više te plate ode sve u njemačku

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.