BMW priprema i4 kojim želi deklasirati Teslu

Potvrđeno je kako će BMW i Vision Dynamics Concept otkriven još prošle godine u Frankfurtu postati proizvodni potpuno električni model. BMW potvrđuje da će serijska inačica biti predstavljena za dvije godine i da će sa sobom donijeti doseg s jednim punjenjem puno veći od Teslinog.

I dok moramo skinuti kapu Elonu Musku koji je elektrifikaciju uspio nametnuti kao trend, nailazi i na sve veće kritike zbog zastajkivanja u proizvodnji Tesle Model 3.

Kako donosi britanski Auto Express, BMW-ov šef Harald Kruger izjavio je kako će čitava linija električnih automobila imati doseg s jednim punjenjem od 550 do 700 km. Krajem prošle godine za koncept je potvrđen doseg nešto manji od 500 km, a sada se već najavljuje značajno poboljšanje.

Izvjesno je da će koncept promijeniti malo svoj oblik dok ne postane proizvodni i4, ali generalno će biti jako sličan.

Veliki međuosovinski razmak, kratki prevjesi, niski krov i dimenzije bit će preneseni na i4. Prednji dio vozila zadržat će funkciju inteligentne površine koja krije senzore za autopilot, ali važnije od toga jest to da će se i BMW-ovi “bubrezi” uvelike promijeniti, piše RTL.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.