Blokada grada – evo kakvi su rezultati policijskih vježbi

Tijekom četvrtka i petka izvedene su policijske vježbe blokade grada Mostara i Čitluka, a iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info su rekli kako su zadovoljni rezultatima vježbi.

”Menadžment MUP-a smatra da je uspješno završena policijska vježba ‘blokada grada’ koja se dogodila prošli tjedan, te je prošla i sa zadovoljavajućim rezultatima”, rekao je Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. Po njegovim riječima, akcije su rađene po tri plana.

”Priređivanje akcije po planu A ‘brzo djelovanje’ je sa svim aktivnostima trajalo 45 minuta. Za to vrijeme smo kontrolirali 75 osoba, od čega smo legitimirali osam nepoznatih osoba, a jedno vozilo je isključeno iz prometa jer vozač nije posjedovao vozačku dozvolu, točnije nije imao položen vozački ispit”, kaže Marić, navodeći da je plan B obuhvaćao šire aktivnosti. ”Plan B obuhvaća šire aktivnosti i višu kontrolu predmeta, a vježba je trajala je oko sat i 30 min. Za to vrijeme smo kontrolirali 136 vozila te smo legitimirali deset nepoznatih osoba”, rekao je Marić, navodeći da se plan C odnosi na brzu blokadu Čitlika i Međugorja. Dodao je također da je rađena i vježba na prevenciji suzbijanja kriminala, te potraga za odbjeglim kriminalcima.

”Zadovoljni smo brzinom djelovanja kao i rezultatima, odgovornošću i profesionalnošću policajaca”, zaključio je Marić.

(Bljesak.Info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.