Blidinje Gastro Festival otvori svoja vrata znatiželjnim posjetiteljima | Jabuka.tv

Blidinje Gastro Festival otvori svoja vrata znatiželjnim posjetiteljima

Općina Posušje je i ove godine organizirala Blidinje Gastro Festival u prekrasnom prirodnom okruženju u Masnoj Luci u središtu Parka prirode Blidinje.

Riječ je o događaju koji se organizira u sklopu manifestacije “Posuško lito”, a ujedno predstavlja i završni događaj Lita za 2019. godinu.

Festival je otvoren u subotu, 31. kolovoza, pozdravnim riječima prvog čovjek općine Posušje, Branka Bage koji je izrazio zadovoljstvo većim brojem izlagača nego prošle godine.

Općina je prošle godine uz pomoć UNDP-a pokrenula ovaj festival. Ovo znači da smo s ovim festivalom pogodili u srž i da će se ovaj festival održati i idućih godina, kazao je Bago dodajući kako se sve više domaćih ljudi uključuje u proizvodnju domaće hrane, rukotvorina, proizvodnju suhomesnatih proizvoda…

Općina se sa svojim izlagačima tj. OPG-ovima predstavlja na sajmovima na Makaraskoj rivijeri, u Mostaru. Činimo u toj sferi sve što možemo kao jedinica lokalne samouprave da pomognemo ljudima, da ih potaknemo. Pomogli smo osnivanju braniteljskih zadruga, pomažemo našoj pčelarskoj udruzi “Iva”. Radimo sve ono što općina može u suradnji sa županijom i federalnim ministarstvima, dodao je posuški načelnik Branko Bago.

Zdravko Kutle, ravnatelj JU Park prirode Blidinje, kazao je kako se u posljednje vrijeme organizira sve više događaja koji privlače turiste.

To je ono što je cilj ove uprave – napraviti jednu infrastrukturu, kako kulturnu tako i cestovnu. Drago mi je što je ovo već druga godina, mislim da će se nastaviti i biti tradicija. Svaka čast onima koji su ovo organizirali, istaknuo je Kutle u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Prvoga dana festivala održana je i mala škola planinarstva te natjecanja u tradicionalnim sportovima. Na samom kraju je nastupio i bend Trio Penava.

Drugi dan Blidinje Gastro Festival počinje u podne. Očekuje se bogata ponuda izlagača te predstavljanje tradicijskih običaja KŠD Rakitno.

Također, predviđena je dodjela nagrada i priznanja najukrašenijim štandovima, a izabrat će se glasovima posjetitelja koji će na info pultu Općine Posušje moći dati svoj glas izlagaču za kojeg smatraju da se najbolje predstavio.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj: