Blanka Vlašić progovorila o nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Blanka Vlašić je trenutačno u završnoj fazi oporavka i njezino je stanje puno bolje, ali još nije otklonjena bol.

Olimpijske igre u Tokiju moj su vjerojatno posljednji sportski cilj, ali u ovom trenutku ne znam hoću li biti tamo, rekla je za Hrvatski radio Blanka Vlašić na predstavljanju Svjetskog školskog atletskog prvenstva u Splitu čija je promotorica.

Posljednji je put bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis nastupila u ljeto 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Vlašić je trenutačno u završnoj fazi oporavka i njezino je stanje puno bolje, ali još nije otklonjena bol.

Vjerujem u proces povratka. Moram poštovati svoje tijelo, dovoljno sam ga maltretirala, a znam samo da je sve što radim uz bol zapravo korak unatrag, oprezno je dodala Blanka, prenosi Tportal.hr.

U bogatoj karijeri četiri je puta sudjelovala na Olimpijskim igrama, te osvojila po jedno srebro (Peking 2008.) i broncu (Rio de Janeiro 2016.).

Dvaput je osvajala naslov svjetske prvakinje (Osaka 2007., Berlin 2009.), a vlasnica je i drugog najboljeg rezultata svih vremena s preskočenih 2.08 metara, što je samo centimetar slabije od svjetskog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.