Bivši trener NK Široki Brijeg glavni kandidat za Gračanova nasljednika

Nakon odlaska Nenada Gračana, novi izbornik mlade vrste biti će poznat vrlo brzo, za otprilike desetak dana, možda čak i nešto prije.

U kuloarima se pojavilo nekoliko imena koja figuriraju kao mogući Gračanovi nasljednici. Ako bi se izrazili jezikom Formule 1, pole position drži Goran Sablić bivši trener Splita, Širokog Brijega i Šeriffa, doznaju Sportske novosti.

Sablić je mlad trener, ima tek 40 godina, mnogi u HNS-u drže da bi on bio dobar izbor.

Kao igrač karijeru je izgradio u Hajduku i kijevskom Dinamu, o njemu se u hrvatskim trenerskim okvirima govori u superlativima, tako da je jučer baš on isplivao kao prvi kandidat.

Naravno, radi se samo o ideji iz Hiltona, za bilo kakve zaključke je apsolutno prerano, prvo se trebaju obaviti razgovori s Sablićem, vidjeti kakve su njegove vizije, planovi, razmišljanja… Zato su u Kući hrvatskog nogometa i uzelu svojevrsni time-out od desetak dana.

Konačno, naša mlada vrsta slijedeću utakmicu igra tek polovicom listopada protiv San Marina u gostima, nema nikakve žurbe.

Kako doznaju Sportske novosti na drugom mjestu kad se radi o kandidatima stoji trenutačni izbornik mlade U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević. No, tu treba napomenuti da bi se njega izabralo u prvi mah sam kao v.d, odnosno vršitelja dužnosti, dok se ne izabere, nazovimo ga, “pravi” izbornik. Radi se naime o tome da u HNS-u drže da bi kandidati koji su im u planu u prvi trenutak mogli imati neke druge planove, zbog kojih bi odgodili odluku o preuzimanju U-21 selekcije.

Tako da bi Ogi čuvao mjesto za nekog drugog. A ako bi mu krenulo, tko zna, možda bi ostao i stalni izbornik. Mi nekako sumanjamo da bi se Vukojević odlučio za tako nešto, makar je vjerni vojnik Kuće hrvatskog nogometa i čovjek od velikog povjerenja Zlatka Dalića. To je naime važno zbog činjenice da bi suradnja između U-21 i A selekcije bila savršena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.