Bivši pripadnici Armije BiH uhićeni zbog ratnih zločina

Pet bivših pripadnika Armije BiH uhitila je u utorak policija u Sarajevu pod sumnjom da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.

Kako je priopćeno, svi uhićeni nekadašnji su pripadnici 4. motorizirane brigade Prvog korpusa Armije BiH, čija je zona odgovornosti bila u sarajevskim predgrađima Hrasnica i Butmir.

Osumnjičeni su za ubojstvo najmanje osam osoba s tog područja te za nezakonito zatočenje najmanje 100 civila srpske nacionalnosti u dva objekta koji su bili pretvoreni u privremene zatvore.

Zatočeni civili, kako je navedeno u tužiteljskom priopćenju, bili su izloženi fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima te prisilnom radu na prvim crtama bojišnice.

Istragu o ovim zločinima Tužiteljstvo BiH je otvorilo u suradnji s pravosudnim tijelima Srbije, jer se veći broj žrtava i svjedoka nalazi u toj zemlji.

(www.jabuka.tv)6 komentara

  • Ako zele mir i suzivot neka hapse ove politicare koji i danas zveckaju oruzjem i pozivaju na rat i sukobe. Ovi i ovakvi likovi koje sada hapse su posljedica tih i takvih politika devedesetih. Neko je huskao te ljude i pozivao ih na rat, progon i za to ih nagradivao. I sada te iste politike peru ruke od ovih zlocina a paralelno opet zavadaju narode po nacionalnoj osnovi i zveckaju oruzjem.

  • Da ima pravne drzave pola Armije bi bilo odavno u zatvoru da ne govorimo o JNA a nije ni nasa hrvatska vojska bajna,odnosno zapovjednici ,i oni koji su se bogatili i krali od naroda humanitarnu pomoć ….trebali su BiH zatvori biti odavno puni ,s tim kad bi pridodali HDZ ovce trebali bi komotno u Mostaru napraviti kampus zatvor ,koliko lopova i UDBASA je u toj stranci kradeze ,jednom udbas uvijek udbas ko i HDZovac ,jadno

  • Hapsi sve tko je zlocin pravioali sto ste radili dosada trideset godinaproslo zalosno junacine ubijali starce djecu zatvorenike to su usi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.