Bivši general Armije BiH: Na ulazu u stožer si morao reći “Selam”

Bivši general takozvane Armije BiH, Jovan Divjak kazao je da je sve u BiH otišlo u “helač”, a da se već početkom rata razbila iluzija o građanskoj i multietničkoj BiH.

On je, gostujući videolinkom, u emisiji Centralni dnevnik sarajevske Face televizije, otvoreno kazao da je u BiH onoga trenutka u “helač”, odnosno nizbrdo, kada je na vratima na ulasku u Stožer tzv. Armije BiH napisano “Kada ulaziš u kancelariju moraš da kažeš selam”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Sve je otišlo u “helač” onog momenta kada je na vratima u Štabu Armije BiH oficir stavio “Kad ulaziš u kancelariju moraš da kažeš selam”. Kad sam obilazio naše jedinice, u Tuzli, Sarajevu, gdje god sam išao pozdravljao sam s pozdrav ili pozdrav domovini. Iza mene je išao čovjek iz Štaba koji je govorio selam, rekao je Divjak dodajući da je tada pala u vodu ideja o “multi-multi” i svemu onome što znači Bosnu i Hercegovinu, prema njegovom viđenju.

General tzv. Armije ustvrdio je da upravo zbog takvih stvari BiH danas nalazi u nezavidnoj situaciji.

Tu su počeci svega ovoga i zato se danas nalazimo u ovoj situaciji, rekao je Divjak.

Ovo Divjakovo priznanje, kao čovjeka iz sustava (odnosno Armije BiH) posebno je važno jer dezavuira iluziju (ako su je još uvijek rijetki i imali) o multietničkom karakteru Armije BiH kako to žele prikazati Izetbegović, Komšić, Džaferović i njihovi istomišljenici…

Simptomatično je što ovaj dio Divjakove izjave nije dobio širi publicitet iako je izgovorena u jednoj od najgledanijih tv emisija u BiH, a ovaj isječak objavljen je na Facebook stranici “Bošnjaci reagujte”.

Međutim, ostaje nejasno zašto to Divjak ranije nije kazao i zašto je, ako mu je smetao “Selam” vjerno služio velikobošnjačkim interesima kao jedan od ključnih ljudi bošnjačke tzv. Armije RBiH.

Podsjećamo, Selam (Es-selamu ‘alejkum, ar. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta.

Jovan Divjak o Selamu

Šta reći o ovome?

Posted by Bošnjaci reagujte on Sunday, 3 May 2020

(www.jabuka.tv)

27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.