Bivša djelatnica kladionice poslodavcu dužna vratiti 87.500,00 KM

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđenoj M. P. (32) iz Sovića, općina Grude, izrečena je uvjetna osuda kojom joj je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci s rokom kušnje od 1 (jedne) godine.

Osuđena M.P. je počinila kazneno djelo Prijevare tako što je kao djelatnica kladionice u Grudama, sudjelovala u igrama na sreću, iako je znala da joj je to zabranjeno kao djelatnici, pa je u igri na sreću ostvarila dobitak u ukupnom iznosu od 87.500,00 KM, nakon čega se dogovorila sa R.T. koji se tu nalazio, da istog svome šefu predstavi kao dobitnika, što je i učinila, iako je bila svjesna da je dobitak ostvarila ona a ne R.T. i na taj način je G.J. ne sumnjajući u istinitost njenih navoda, na štetu kladionice odobrio da se izvrši isplata dobitka dobitniku R.T. u iznosu od 87.500,00 KM, koji iznos je stvarno njemu i isplaćen a nakon čega je R.T. isti novac predao osuđenoj M.P

Obzirom da je osuđena M.P. navedenim kaznenim djelom pribavila sebi protupravnu imovinsku korist i ostvarila dobitak na igrama na sreću od 87.500,00 KM, sud je uvažavajući imovinsko pravni zahtjev oštećene kladionice dosudio traženi iznos naknade štete ne upućujući stranke u poseban parnični postupak, te je time 32-godišnjakinja obvezana da dobiveni iznos vrati bivšem poslodavcu.

Općinski sud u Ljubuškom7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.