Bitcoin nastavlja tonuti, zajedno s ostalim kriptovalutama

Tijekom proteklih tjedana ulagači u kriptoimovinu nemaju pretjerano razloga za optimizam, budući da svaki pogled na stanje na tržištu pokazuje gotovo isključivo crvene, negativne rezultate.

Bitcoin je samo u zadnjih tjedan dana izgubio više od 20 % na vrijednosti, pa se njime trenutačno trguje na razini od oko 25.000 američkih dolara.

Ovako nisko cijena bitcoina nije bila još od prosinca 2020. godine. Nakon toga bila su uslijedila dva “bull runa”, jedan do 63.000 dolara u travnju prošle godine, a drugi u studenome, s vrhuncem na gotovo 67.000 dolara. Od tog vrhunca do današnjih dana bitcoin je izgubio gotovo dvije trećine svoje vrijednosti.

Još crnja, ili da kažemo crvenija, situacija je kod manjih kriptovaluta. Ethereum je tako u tjedan dana izgubio gotovo trećinu vrijednosti, a slično su se proveli i XRP, cardano, solana i dogecoin, piše Bug.hr.

Dva vrhunca i pad cijene bitcoina od kraja 2020. do danas (Foto: Coinmarketcap)

Ukupna vrijednost svjetskog kriptotržišta trenutačno se kreće oko 1 bilijun dolara. Podsjetimo da je početkom studenoga prošle godine, kada je i bitcoin dosegnuo rekordnu razinu, ta vrijednost iznosila čak 3 bilijuna dolara.

Kad je riječ o razlozima za najnoviju rasprodaju i pad optimizma na kriptotržištu, ističu se prije svega makroekonomske nestabilnosti, inflacija, geopolitičke napetosti u svijetu te znakovi da bi moglo doći do globalne recesije.

Foto: Coinmarketcap

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.