Biskup Perić: I Isus je bio migrant, ali migracije sada imaju političku pozadinu

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić rekao je na misi polnoćki u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve kako je Isusova obitelj bila emigrantska, no istodobno je ocijenio kako današnje migracije imaju drukčije motive te je pozvao katolike da očuvaju vjeru i domovinu.

Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovno se pripremaju, imaju političku pozadinu te se poziva na mijenjanje struktura u državi i društvu, rekao je biskup Perić u propovijedi.

Podsjetio je kako je Isusova obitelj pobjegla u Egipat nedugo nakon njegova rođenja u Betlehemu zbog zapovijedi kralja Heroda da pobije svu djecu mlađu od dvije godine jer je strahovao da bi ga novorođeni kralj mogao svrgnuti s prijestolja.

Biskup Perić je dodao kako je kršćanska dužnost ipak svakome pomoći u nevolji, uključujući migrante, ali i ostati dosljedan svojim korijenima.

Mi moramo evanđeoski svakog putnika primiti, bolesnika liječiti, ali i svoju kršćansku vjeru njegovati i domovinu čuvati, dodao je.

Po riječima mostarsko-duvanjskoga biskupa, ljudi trebaju biti zahvalni jer je Bog došao zbog njih i njihovog spasenja te iskusio sva iskušenja ovoga svijeta.

Ni našemu mladom kralju Kristu Isusu nitko ne može prigovoriti da ne zna kako živimo jer je prošao naš križni put od rođenja do smrti. On daje vrijednost i dostojanstvo našem životu, naveo je u propovijedi.

Mise polnoćke služene su na Božić i u drugim mostarskim crkvama, a u mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

(Hina)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.