Biserka Petrović: Maradona me zagrlio i rekao mi da ne budem tužna zbog Dražena – Jabuka.tv

Biserka Petrović: Maradona me zagrlio i rekao mi da ne budem tužna zbog Dražena

Diego Maradona triput je u životu posjetio Hrvatsku, u razmacima od 11 godina.

Prvi put je bio u Zagrebu 1994. kad je Argentina igrala prijateljsku utakmicu s Hrvatskom na Maksimiru, a sljedeća dva puta dolazio je nakon završetka karijere, ali tada povod nije bio nogomet, nego tenis.

U lipnju 2005. došao je u Novi Vinodolski zbog veteranskog teniskog turnira Novi Classics, a usput je sudjelovao na revijalnoj nogometnoj utakmici. Konačno, vratio se u Zagreb 2016. i iz lože u Areni bodrio argentinsku reprezentaciju u finalu Davis Cupa.

Njegov prvi dolazak u Hrvatsku bio je vrlo emotivan. Posjet Zagrebu iskoristio je za odavanje počasti hrvatskom ekvivalentu svoje sportske veličine – Draženu Petroviću.

Dražen je samo godinu dana ranije poginuo u prometnoj nesreći na autocesti u Njemačkoj. Diego je izrazio želju da posjeti njegov grob.

On je vrlo dobro znao što je Dražen i Dražen je vrlo dobro znao što je Maradona, rekla je Biserka Petrović, koju su novinari Indexa pitali da se prisjeti susreta s nogometnom legendom.

Maradona je u sezoni 1992./93. igrao za Sevillu, gdje mu je suigrač bio Davor Šuker. Današnji predsjednik HNS-a bio je posrednik u tom susretu.

Preko Šukera je izrazio želju da dođe posjetiti grob. Šuker me nazvao, našli smo se na Mirogoju. Ne sjećam se je li ga Šuker dovezao, ali i on je bio gore. Diego je položio vijenac i poklonio mi dres koji je držao preko ruke. Zagrlio me i rekao mi: Nemojte biti tužni, Dražen će živjeti vječno.

Nikad neću zaboraviti te riječi, prisjetila se Draženova majka.

Snimka na YouTubeu pokazuje da je Šuker uistinu bio s njima te je poslužio kao prevoditelj u razgovoru Biserke i Diega. Legenda kaže da je Maradona donio točno 62 ruže u znak 62 poena koja je Dražen kao igrač Real Madrida 1989. zabio Caserti u finalu Kupa pobjednika kupova.

Ne sjećam se tog detalja, a cvijeće nismo brojili. Nije morao izraziti želju da dođe na grob, ali je došao. To su vrijednosti koje ne propadaju, velika gesta velikog čovjeka, rekla je gđa. Petrović i istaknula simboliku da je njen stariji sin Aco, koji je izbornik košarkaške reprezentacije Brazila, upravo sada u Argentini na kvalifikacijama za AmeriCup.

Dres koji joj je Maradona darovao istaknut je u Draženovom muzeju, ali Biserka tvrdi da nije jedini.

Kad je Muzej posjetila grupa turista iz Argentine, donijeli su Maradonin dres iz reprezentacije. Jedan od posjetitelja je bio veliki fan i rekao mi je da su njih dvojica imali sličnosti jer im je lopta bila u svakom dijelu tijela, rekla je Draženova majka.

Diego je bio četiri godine stariji od Dražena, ali u istom su razdoblju bili planetarno popularni.

Ne znam jesu li se ikad upoznali, ali itekako su znali jedan za drugoga i međusobno se izuzetno cijenili, zaključila je Biserka Petrović.

Evo što je Maradona rekao o svojim hrvatskim korijenima

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.