Bild: Ivan Klasnić će dobiti četiri milijuna eura zbog liječničkih pogrešaka – Jabuka.tv

Bild: Ivan Klasnić će dobiti četiri milijuna eura zbog liječničkih pogrešaka

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji napadač njemačkog Werdera Ivan Klasnić nakon 12 godina dobit će tužbu koju je podigao još 2008. godine, piše njemački Bild.

Podigao ju je protiv dugogodišnjeg klupskog liječnika Götza Dimanskog, internistice Manje Guhe i internista Hermanna Holzhütera, koji je u međuvremenu preminuo.

Godine 2005., kao član Werdera iz Bremena Ivan Klasnić je otišao na rutinsku operaciju slijepog crijeva. Kao profesionalni nogometaš Klasnić je godišnje dva puta prolazio pretrage kod klupskih liječnika, koji cijelo to vrijeme nisu primijetili da se u Ivanovom organizmu nalazi tempirana bomba.

Liječnici Werdera nisu prepoznali simptome koji su upućivali na nepravilnosti u funkcioniranju bubrega prije nego što je to otkriveno prilikom operacije slijepog crijeva 2005. Ta njihova pogreška dovela je do toga da je Klasnić izgubio oba organa.

Nakon 16 godina spora s liječnicima iz Werder Bremena izgleda kako je Ivan Klasnić dobio bitku zbog koje je morao prekinuti karijeru i zbog koje godinama ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

Klasnićev predmet došao je na sud 2018. godine, kada je zakazano ročište, a medicinski vještak identificirao je niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika, prenosi Index.

Procijenjeno je da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine. Sada bi napokon trebao dobiti odštetu za muku koju je trpio od kada je 2007. doznao da će morati na transplantaciju bubrega.

Tri puta je operiran, a njegovo tijelo odbilo je bubrege oca i majke te je prihvatilo tek treću transplantaciju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.