Bijeljina: Rodila u liftu

Neobična situacija dogodila se sinoć u Bijeljini kada je jedna žena rodila dijete u liftu. U 20.20 sati Hitna pomoć Bijeljina je dobila uspaničen poziv od građanina da je žena rodila dijete u liftu, u ulici Filipa Višnjića.

Prije polaska su iz Hitne pomoći obavjestili ginekološko-akušersko odjeljenje bijeljinske bolnice da budu u pripravnosti kako bi zbrinuli majku i dijete.

“Naša ekipa je krenula odmah po prijemu poziva u ulicu Filipa Višnjića gdje zatičemo rodilju u završnoj fazi rađanja, pružamo prvu pomoć majci i bebi, zbrinjavamo ih, transportiramo do urgentnog centra Bijeljina”, rekao je za portal InfoBijeljina Milorad Simić dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći DZ Bijeljina.

Dr. Simić također navodi da su tijekom transporta pratili vitalne parametre majke i bebe koji su bili u stabilnom stanju, s majkom su razgovarali, tješe je da je sve u redu, čuju plač bebe.

“Meni osobno je ovo prvi ovakav poziv i situacija tijekom dosadašnjeg rada u službi Hitne pomoći Bijeljina. Istaknuo bih da zahvaljujući edukaciji, znanju i opremi koju posjeduje naša služba i DZ Bijeljina u cjelini, možemo odgovoriti i ovakvim izazovima i situacijama na zavidnoj razini, na opće zadovoljstvo svih naših sugrađana i nas samih”, kaže dr. Simić.

Ponosni otac nije krio zadovoljstvo i zahvalnost prvenstveno Hitnoj pomoći koja je brzo i efikasno djelovala.

“Tek me je sada strah, vjerujte mi. Kada mi je rekla žena da je krenuo rađanje i da je izišlo dijete, pogledao sam i nisam mogao vjerovati, dječje noge se vide. Izgubio sam se, nisam znao što da radim, telefon mi ispao iz ruke, ali smo se nekako snašli”, rekao je između ostalog presretni otac Dejan Milovanović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.