Bijeg: Muškarci se od žene i djece skrivaju u kupaonici

Vrećina britanskih muškaraca priznaje da se skriva u kupaonici kako bi imali malo mira i tišine, pokazalo je novo istraživanje.

Iako pokušavaju pobjeći, godišnje ulove samo sedam sati jer ih čak i na WC-u stalno netko ometa. Istraživači koji su ispitivali 1.000 muškaraca utvrdili su da u kupaonici provode ukupno sedam sati godišnje – samo zbog kratkog predaha, piše britanski Mirror.

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene “koja zanovijeta” ili kako bi se sakrili od djece.

Izbjegavanje kućnih poslova, ali i prilika da u miru pogledaju vijesti ili društvene mreže na mobitelu su još dva često navedena razloga, prenosi 24sata.hr.

Istraživanje je naručila tvrtka za izradu kupaonica Pebble Gray, a ono je pokazalo da je i svaki deseti odlazak u kupaonicu prekinut, što je u prosjeku 171 put godišnje.

Svi trebamo malo vremena za sebe kako bismo se smirili ili potpuno isključili. A čini se da je kupaonica idealno mjesto na kojem će muškarci imati malo samoće, mira i tišine. Ona je poput utočišta, mjesto na kojem se možemo osamiti, pa makar i samo privremeno, izjavio je glasnogovornik Pebble Gray-a.

Kao što rezultati sugeriraju, mir i tišina su svetost svakog čovjeka i jasno je da muškarci koriste sve prilike da to postignu, najčešće u kupaonici, dodao je.

Istraživanje je također pokazalo da ih u njihovoj potrazi za mirom i samoćom najčešće prekinu partneri – iako su djeca na drugom mjestu, razlika između prvog i drugog mjesta u prekidima je jako mala. Četrdeset pet posto ih je reklo da je prava borba priuštiti si malo vremena za sebe, a četvrtina tvrdi da njihov partner ne poštuje njihovu potrebu za samoćom i koliko je njihov život kaotičan.

Čak 25 posto muškaraca je izjavilo da ne znaju kako bi se nosili sa svakodnevicom da s vremena na vrijeme ne mogu pobjeći u kupaonicu. Za trećinu, skrivanje u kupaonici je jedini način da si priušte malo vremena za sebe. Dok njih 23 posto opisuje kupaonicu kao svoje “skrovište”, 14 posto je otkrilo da u kupaonici ostavljaju časopise, knjige, pa čak i hranu, za vrijeme kad će im trebati bijeg od sustanara.

Čak 44 posto muškaraca je u istraživanju reklo da smatraju kako njihovi partneri prečesto čiste njihovo skrovište – kupaonicu.

Od 1.000 žena koje su sudjelovale u Internet istraživanju 72 posto se složilo da su one te koje čiste i održavaju kupaonice.

Pokazalo se da kupaonica nije utočište samo muškarcima.

Čak petina žena je potvrdila da je to mjesto na koje odlaze kad se žele od svega, i od svih, odmoriti. Uzevši u obzir koliko ljudi bježi u kupaonicu kako bi dobilo malo mira, nije ni čudo da sve više kućanstva uvodi pravilo ne ometanja za vrijeme boravka u kupaonici.

Iako, unatoč provedenim pravilima ponašanja, njih čak 85 posto je potvrdilo da su i dalje ometani za vrijeme boravka u kupaonici.

Čini se da više ništa nije sveto, pa čak ni vrijeme nužde, izjavio je glasnogovornik Pebble Grey-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.