BiH “zaradila” suspenziju Vijeća Europe do kraja godine

Bosna i Hercegovina će do kraja ove godine biti suspendirana iz rada Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE) zbog toga što u roku šest mjeseci od održanih općih izbora nije imenovala nove predstavnike u tome tijelu, rekao je u ponedjeljak predstavnik Vijeća Europe u BiH.

BiH do kraja ove godine neće moći sudjelovati u radu PSVE-a. To znači da BiH neće sudjelovati prilikom donošenja jedne od najvažnijih odluka koja će biti donesena tijekom ove godine, a to je imenovanje novog generalnog tajnika Vijeća Europe, rekao je šef ureda Vijeća Europe u BiH, veleposlanik Drahoslav Štefanek, prenosi Al Jazeera Balkans.

On je rekao kako predstavnici BiH neće sudjelovati u radu Parlamentarne skupštine najstarije europske organizacije tijekom tri zasjedanja, ali niti u odborima PSVE-a.

Prema pravilima Vijeća Europe, države članice moraju imenovati nove članove izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini najkasnije šest mjeseci od dana održavanja izbora.

U suprotnom slijedi privremena suspenzija sidjelovanja u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, podsjećaju agencije.

Izaslanstvo BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe broji deset članova.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.