BiH: Zaplijenjene sunčane naočale Ray Ban vrijedne 8 milijuna KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Sarajevu su privremeno oduzeli 26.400 komada sunčanih naočala, jer je otkriveno da se radi se o krivotvorinama poznate svjetske marke naočala Ray Ban.

S obzirom da se cijena sunčanih naočala spomenutog proizvođača u BiH kreće u iznosu od oko 300 KM po komadu, procjenjuje se da ukupna tržišna vrijednost oduzetih krivotvorenih naočala iznosi približno 8 milijuna KM, prenosi Bljesak.info

Detaljnim pregledom pošiljke iz Kine koja se nalazi privremeno smještena u javnom carinskom skladištu u Sarajevu, službenici Uprave za neizravno oporezivanje su otkrili kršenje propisa vezanih za intelektualno vlasništvo.

U pošiljci koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Kine nalazilo se 26.400 komada sunčanih naočala poznate svjetske marke Ray Ban. Detaljnim pregledom pošiljke službenici Uprave posumnjali su da se radi o krvivotvorinama poznatog svjetskog proizvođača.

O svemu je obaviješten ovlašteni predstavnik nositelja prava industrijskog vlasništva, koji je potvrdio da se radi o krivotvorenoj robi i koji će dalje poduzimati mjere iz svoje nadležnosti, prenosi Bljesak.info

Sunčane naočale su bile namijenjene za jednog uvoznika iz Gradačca, a njeno konačno carinjenje je trebalo biti u Carinskoj ispostavi Sarajevo.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.