BiH zanimaju svi oblici suradnje s Katarom, posebno investicije… – Jabuka.tv

BiH zanimaju svi oblici suradnje s Katarom, posebno investicije…

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Dohi, u okviru uzvratne posjete Državi Katar, sa ministrom ekonomije i trgovine Države Katar Ahmedom bin Jassimom Al-Thanijem i direktorom Uprave za investicije Države Katar Ahmedom Al-Hamadijem.

Ministar Crnadak je sugovornicima predstavio pet velikih infrastrukturnih projekata koji su u okviru Conectivity 2020 agende odobreni od Europske unije, te generalne prednosti investiranja u bh. gospodarstvo, poput povoljnog geostrateškog položaja i mogućnosti pristupa tržištu EU, bogatih prirodnih resursa, stručne radne snage i drugih.

Ministar Crnadak je sugovornicima skrenuo pozornost i na bh. gospodarske sektore koji bi mogli biti posebno zanimljivi katarskim investitorima, kao što su sektor energetike, šumarstvo, poljoprivreda i turizam.

Naglasio je kako je Bosna i Hercegovina zainteresirana za sve oblike ekonomske suradnje sa Katarom, posebno investicije, te da bi u tom cilju izbalansiran odnos katarske strane prema oba entiteta u BiH bio veoma poželjan i stimulativan.

Na današnjim sastancima ministar Crnadak je predložio da se tijekom 2016. godine u Sarajevu održi Biznis forum Bosna i Hercegovina – Katar kao nastavak sličnih aktivnosti iz 2012. godine.

Naglasio je kako je ovo idealan trenutak za nastavak aktivnosti poslovnog foruma dvije zemlje s obzirom na brojne započete ekonomske reforme koje imaju za cilj poboljšanje poslovnog ambijenta.

Tijekom današnjih sastanaka je bilo riječi i o mogućnostima skorog uvođenja direktne zrakoplovne linije Sarajevo – Doha.

U okviru posjete ministra Crnatka Državi Katar za sutra, 14. listopada predviđeni su susreti sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamadom Al-Thanijem, premijerom Abdullahom bin Naserom bin Khalifa Al-Thanijem i ministrom vanjskih poslova Khalidom bin Mohammadom Al-Attiyahom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.