BiH: U podu prikolice kamiona sakrio više od 15.000 kutija cigareta

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, 11. prosinca 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 15.889 kutija raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica i s trošarinskim markicama s područja Kosova na ulasku u BiH na MGP Karakaj.

Krijumčarene cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, bh. nacionalnih oznaka, i to u tovarnom dijelu priključnog vozila u namjenski napravljenom prostoru tj. dužinom cijelog poda prikolice bile su sakrivene cigarete.

Vozilom je upravljao R.G. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ”krijumčarenje”, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem je nalogu R.G. lišen slobode te izvršen pretres vozila.

Krijumčarene cigarete čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100.000 KM, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Najveća zapljena cigareta u BiH u ovoj godini

(www.jabuka.tv)