BiH svladala Dansku nakon jedanaesteraca

Reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je Dansku nakon jedanaesteraca 6:5 (2:2 u regularnom dijelu) u prvom polufinalnom susretu na tradicionalnom Kirin Kupu koji se igra u Japanu.

BiH je u Japan došla u ‘šarenom’ sastavu, bez ponajboljih igrača, a takva momčad ipak je uspjela parirati Danskoj te ju na koncu proći. Naime, nakon regularnih 90 minuta bilo je 2:2, iako su Danci vodili s 2:0, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Danci su već do poluvremena vodili golovima Simona Kjaera i Viktora Fischeram, a smanjio je Milan Đurić na ubacivanje Ognjena Vranješa.

Dvadesetak minuta prije kraja Vranješ je dobio crveni karton, no i s igračem manje BiH opet pogađa, a ponovo je strijelac bio Đurić.

Kod izvođenja jedanaesteraca Mario Vrančić promašio je prvi udarac, no Danci su promašili dva, pa je Haris Medunjanin pogotkom u zadnjoj seriji donio BiH finale, prenosi Bljesak.info.

Mehmed Baždarević je krenuo sa startnom postavom u kojoj su bili Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Hajrović i Đurić.

U igru su kasnije ušli Dino Hodžić, Mario Vrančić, Mateo Sušić, Rade Krunić i Miroslav Stevanović, prenosi Bljesak.info.

Za Dansku su u prvom sastavu nastupili Schmeichel, Kjaer, Christansen, Vestergaard, Dalsgaard, Delaney, Eriksen, Hojbjerg, Durmisi, Vibe i Rasmuseen.

U drugom polufinalu Kirin Kupa sastat će se Japan i Bugarska, a BiH će sedmog lipnja igrati s pobjednikom iz tog dvoboja.

1 komentar

Komentiraj: