BiH reprezentativac istetovirao četničkog vojvodu, stigla osuda iz NSBiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u priopćenju za javnost osudio je postupke seniorskog reprezentativca BiH Ognjena Vranješa koji je “neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani”.

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji su način izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NSBiH i ne predstavljaju osobine istinskog sportaša koji treba biti uzorom mlađim generacijama, priopćeno je iz Saveza.

Iz Saveza ističu da su Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NSBiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakoga istinskoga sportaša treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i u NSBiH očekuju da svi reprezentativci budu nosiotelji novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza, stoji u priopćenju.

Vranješ je nedavno istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića, a prije nekoliko godina je napravio tetovažu Republike Srpske, koju je kasnije prepravio.

Nakon utakmice grupne faze Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa, Vranješ je pozdravio divljanje navijača na tribinama porukom na Instagramu “Dobro došli u pakao”, uz sliku vatre uzrokovane bacanjem molotovljevog koktela.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.