BiH: Pravili selfie na vagonu pa ih spržila struja

Povrede Lane Čolić (18) i njezina godinu dana mlađega prijatelja su ozbiljne i oni su pod konstantnim nadzorom liječnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje. Stabilni su, ali su prognoze neizvjesne, poručili su iz sveučilišnoga kliničkoga centra Banja Luka.

Dvoje mladih povrijeđeni su u ponedjeljak navečer na željezničkoj stanici u Kozarcu kod Prijedora. Popeli su se na jedan od napuštenih teretnih vagona, želeći da naprave selfie. Međutim, strujni udar ih je odbacio na prugu, javlja ATV.

Došli su kod bake i djeda njihova prijatelja koji je slavio rođendan. Niko nije slutio da će dva dana zabave tako završiti.

“Oni su popadali. Vriska, jauk, svukuda ih je bilo po pruzi. Jedan momak, Pero, držao je Lanu na krilu, sav je krvav bio, tresao se, njezina glava bila je na njegovom krilu. Držao ju je, a ona je bila pri svijesti. Zvali smo je, vikali, činili šta smo znali. Nismo joj dali da zaspi, gubila se, stalno smo je masirali i dirali. Zvali, molili, govorili joj – samo gledaj, samo gledaj”, opisuje Gordana Nišević, baka.

“Kamo sreće da su zakasnili na vlak kojim su htjeli da se vrate u Banja Luku”, priča Gordanin suprug Slavko. Teško im je što se sve dogodilo nakon što su djeca kod njih provela vikend.

“Pričaju djeca – popeli se, hoće da se uslikaju na tim vagonima. Stoje tu od kada je napravljen četvrti kolosijek, imaju one konstrukcije da se popneš na vrh. On se popeo, nije on morao dodirnuti žicu, dovoljno je 80 centimetara do metar, to baca. Nju je bacilo na jednu, njega na drugu stranu”, priča Slavko Nišević, djed.

Povrijeđeni su prvo prebačeni u prijedorsku bolnicu, a onda hitno upućeni za Banja Luku. Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su inspektori obavili očevid i obavijestili Tužilaštvo o detaljima nesreće.

U isto vrijeme, iz Željeznica apeliraju da se pruga prelazi samo na označenim mjestima i da se obavezno poštuju znakovi na stanicama, koji upozoravaju na opasnost od strujnog udara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.