BiH: Portiri seksualno uznemiravali štićenice Doma “Rada Vranješević”?

Protiv Radoslava Stakića i Milorada Jerilovića, portira iz Doma za djecu i mladež bez roditeljske skrbi “Rada Vranješević” Banja Luka, pokrenut je disciplinski postupak i suspendirani su s radnog mjesta.

Potvrdio je to za Nezavisne Vladimir Kajkut, ravnatelj Doma “Rada Vranješević“.

Prethodnih dana dobili smo izjave od nekoliko štićenika, ali i od jedne djelatnice Doma, kako postoji osnovana sumnja da je prekršena radna obveza i u skladu s tim pokrenut je disciplinski postupak protiv Radoslava Stakića i Milorada Jerilovića, kazao je Kajkut.

Istaknuo je kako je formirano povjerenstvo koja će voditi disciplinski postupak.

Povjerenstvo radi svoj posao u skladu s pravilnikom i zakonom, a nakon nekog vremena bit će donesena odluka, kazao je Kajkut i dodao kako je u utorak pokrenut disciplinski postupak te kako će djelatnici Doma biti suspendirani do donošenja konačne odluke povjerenstva.

Na adresu Nezavisnih novina stiglo je anonimno pismo o ponašanju dvojice portira, kao i o događaju koji se zbio u Domu “Rada Vranješević” u noći 7. na 8. travnja ove godine.

U pismu se tvrdi kako portir Radoslav Stakić često na posao dolazi u alkoholiziranom stanju i prilično je agresivan prema djeci te ga se mališani boje.

Spomenuti djelatnik se, kako pišu, neprimjereno ponaša i prema kolegicama.

Konkretno, 7. travnja u noćnoj smjeni došao je pijan na posao te je seksualno uznemiravao nekoliko štićenica Doma, jednu djelatnicu, koja je medicinska sestra i radi s bebama, kao i jednu majku koja boravi u majčinskom domu s bebom. Portir je fizički i verbalno navodio na seksualni odnos nekoliko štićenica Doma tinejdžerske dobi, navodi se, između ostalog, u šokantnom pismu.

Kako stoji u pismu, portir Milorad Jerilović, inače predsjednik Sindikata radnika Doma, “iza sebe ima slučajeve nasilnog ponašanja prema djeci”.

Konkretno, udario je djevojčicu, a također na posao zna doći pod utjecajem alkohola, vršio je pritisak na djevojčice koje su bile seksualno uznemiravane da od toga ne prave veliku stvar i da se ne diže buka zbog toga. Takve situacije ne događaju se prvi put u Domu, naprotiv, događaju se jako često, ali se svaki put zataškaju, tvrdi skupina djelatnika koja je poslala pismo.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • I šta bi na kraju sa portirima. Sve mi se čini da se lovi zec umjesto lisica po starim običajima.Nanijeli nenadoknadivu štetu portirima blateci ih i razvlaceci po novinama zeljnim što brutalnijih informacija ,na kraju, radi dva popijena piva prije posla jel je sve drugo bila montaža. Grozno. Zabavio se o sebi dabogda.

  • Najnovija vijest je da je sud utvrdio presudom nevinost portira Stakića. Budaletine koje su to napakovale čovjeku mu se sad ulizuju i zovu ga “bratom”, a bahatost i nepromisljenost direktora ce plaćati Ustanova sa kamatama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.