BiH osvojila 30 zlatnih medalja na Europskom kupu u kickboxingu

Natjecatelji Bosne i Hercegovine osvojili su 30 zlatnih medalja na Europskom kupu u kickboxingu koji je održan proteklog vikenda u Ilidži.

Na ovom sportskom događaju, koji je uvršten i u službeni kalendar Svjetskog kickboxing saveza, koji broji više od 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO), sudjelovala su čak 962 borca iz 16 zemalja.

Najuspješnija je bila Hrvatska sa osvojene 34 zlatne medalje, dok je su predstavnici BiH bili drugi u ukupnom poretku.

Uz 30 zlatnih medalja bh. borci osvojili su po 53 srebrna i brončana odličja. Na trećem mjestu je Bugarska sa 29 zlatnih medalja.

Na Europskom kupu sudjelovale su još reprezentacije Mađarske, Srbije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Slovačke…

Ovo natjecanje bilo je izuzetno zahtjevno, ali na kraju sav uloženi trud se isplatio. Pohvale predsjednika Europske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša nakon natjecanja imaju posebnu težinu. Čestitali su nam i predstavnici svih 16 reprezentacija koje su sudjelovale.

Postoji mogućnost da nakon organizacije natjecanja na vrhunskoj razini i naredne godine dobijemo organizaciju Europskog kupa u kickboxingu. Na kraju želimo čestitati svim našim reprezentativcima, a kada imamo borce kao što su Nuh Hebibović, Viktor Milić, Kanita Muminović, Albert Ugrinčić i Vedad Ćutuk, ne moramo brinuti za budućnost, kazao je Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.

Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža dobili su veliki broj pohvala za organizaciju Europskog kupa u kickboxingu, priopćili su organizatori.

(www.jabuka.tv | Foto: Kickboxing savez BiH)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.