BiH: Mostarski NSoft jedan od najpoželjnijih poslodavaca – Jabuka.tv

BiH: Mostarski NSoft jedan od najpoželjnijih poslodavaca

Portal posao.ba, koji posreduje u zapošljavanju, i ove godine proglasio je najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini.

Ove godine kompanija DM je odnijela titulu najpoželjnijeg poslodavca. Na drugom i trećem mjestu su Al Jazeera Balkans i Mistral. U prvih 10 još su se našli Nsoft iz Mostara, Hifa group, BINGO d.o.o. Tuzla, AS group, Orbico, Violeta i Unicredit bank.

Projektom Najpoželjniji poslodavac žele se promovirati pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivirale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te da ponude odlične uvjete za rad, razvoj i edukaciju, prenosi Hrvatski medijski servis.

Kao kriterij da bi se neka kompanija našla u kategoriji za najpoželjnijeg poslodavca važno je da menadžeri svoju tvrtku pozicioniraju kao idealno radno mjesto gdje svaki kanidat želi raditi i napredovati i to je upravo način na koji će poslodavac privući potencijalne zaposlenike s izraženim kvalifikacijima, odgovornošću i spremnošću za rad, što je najvažniji preduvjet za napredak kompanije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.