BiH: Mladiću uspješno urađena replantacija ruke

Tim liječnika Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KCUS-a izvršio je 16. veljače replantaciju lijeve podlaktice dvadesetdvogodišnjem pacijentu N. L. iz Busovače.

Po riječima šefice Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju Sanele Salihagić, pacijent je u KCUS dovezen u teškom stanju.

“Pacijent je ozlijeđen remenom, na radnom mjestu. To je bila traumatska amputacija srednje trećine podlaktice. Urađena je replantacija istog dana”, rekla je prof. dr. Salihagić.

Doktor Dujso Vanis kazao je da je pacijent prvobitno zbrinut u bolnici u Travniku, odakle je prebačen na liječenje u KCUS.

“Po dojavi da nam dolazi pacijent s teškom ozljedom i amputacijom lijeve podlaktice organiziran je multidisciplinarni tim koji su činili plastični kirurzi, ortoped, traumatolog, anesteziolog, vaskularni kirurg kao i ostalo medicinsko osoblje u dvorani. Uradili smo replantaciju amputirane podlaktice i niz drugih kirurških i mikrohirurških zahvata, nakon čega je pacijent smješten na Intenzivnu njegu”, kazao je dr. Dujso.

Po riječima dr. Gorana Obradovića s Klinike za plastičnu kirurgiju, iako se radi o zahtjevnom zahvatu, sve je proteklo u skladu s postojećim protokolima.

Velika podrška mladom timu liječnika bio je i iskusni traumatolog prof.dr. Zoran Hadžiahmetović.

Na Odjelu intenzivne njege pacijent se oporavljao, nakon operativnog zahvata, prenosi Večernji list.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.