BiH je migrantima posljednja opcija

BiH je posljednja opcija migrantima zbog zatvorene mađarske granice i lošeg tretmana na hrvatskoj granici, izjavio je Radoš Đurović iz beogradskog Centra za pomoć tražiteljima azila.

Đurović je rekao za Radio-televiziju Srbije da ne postoji migrantski put koja zaobilazi Srbiju, a da je najznačajnija ona koja ide kroz Tursku, Grčku, Bugarsku, Makedoniju, Srbiju, BiH, Hrvatsku i dalje prema Italiji i Sloveniji.

Manje značajni put je, kako navodi, ona prema Mađarskoj, kao i krak koji preko Makedonije, Albanije i Crne Gore vodi u BiH.

On smatra da su upozorenja austrijskih vlasti neosnovana i da ne treba povezivati religiju i migraciju.

Đurović kaže da Balkan vjerovatno jeste najgora zona ukoliko se migranti ne zaustave na grčkim otocima, ali da sada nema razloga za brigu da bi mogla da se ponovi migrantska kriza iz 2015.

Za tri godine migranti će automatski dobiti državljanstvo BiH

(Srna)


3 komentara

  • Ne vrijedjajte nam više intelekt sa tekstovima o migrantima, jedina normalna zemlja mađarska kojoj je stalo do svog naroda a ove druge sve jad i bijeda, licemjeri.ne želimo migrante i to je jedina istina koju vlast ne želi cuti

    16
  • Ovo treba spriječiti .
    Narod ovo ne želi ionako nema se od čega živjeti radnici zarađuju 500 KM plaće a mirovine 300-400 KM a ljudi radili 40 godina i to su nam dali od našeg novca ovi što sada žele da nasele aHercegovinu migrantima ,kojima sve daju a narod nema od čega živjeti a morate će i njih uzdržavati ako se nešto ne poduzme

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.