Za tri godine migranti će automatski dobiti državljanstvo BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi biti dio povijesne prijevare s migrantima o čijim će se posljedicama razgovarati za deset godina.

U Republici Srpskoj nemamo prostor da pravimo centre u kojima će migranti boraviti. Primorani smo da trpimo tranzit kroz Republiku Srpsku, naši organi sigurnosti to prate, rekao je Dodik u intervjuu za beogradsku “Politiku”, koji će u cijelosti biti objavljen sutra.

Dodik je poručio da samo naivni vjeruju da je BiH slučajno otvorena baš sada za migrante i podsjetio da je prije pet godina upozorio na to da se u Sarajevu prave arapska naselja, koja sada predstavljaju smetnju građanima, prenosi Srna.

Onda su ovi iz Saveza za promjene govorili da izmišljam stvari da bih skrenuo pažnju sa nekih drugih tema. I što se dogodilo minulih godina? Netko je pogriješio, oni ili ja, rekao je Dodik.

On je objasnio da je sada ista situacija sa problemom migranata, gdje svi znaju da oni ne mogu izaći iz BiH, samo se neki prave nevješti, pa to ne vide.

Predsjednik Srpske je upozorio da migranti nakon tri godine u statusu azilanta u BiH, automatski dobivaju državljanstvo, čime mogu da sudjeluju u političkom i javnom životu kao i svi ostali građani BiH.

To će onda biti pritisak i na izborni sustav, biračko tijelo i samu konfiguraciju vlasti. Samim stjecanjem putovnice mogu ići dalje ka Europi, koja će nam za tri godine uvesti neku vrstu odobravanja ulaska u EU, rekao je Dodik.

On je ukazao da je zato hermetički zatvorena hrvatska granica, kao i slovenska, mađarska i austrijska i niko ne može da prođe.

Samo mi treba da se pravimo naivni i poželimo dobrodošlicu i pravimo se humani. Mi jesmo humani, ali imamo svoje živote i naš način života treba da bude branjen, a ne da budemo dio povijesne prevare o čijim ćemo posljedicama moći da razgovaramo za deset godina, rekao je Dodik.

(www.jabuka.tv) 


8 komentara

 • Je li to pogodujete migrantima, do sada je bilo 5godina za hrvate iz hrvatske da dobiju državljanstvo a ovim neideificiranim tko zna kome smanjili na tri godine.dosta kaosa i onako u zemlji još samo nam fale migranti sa tko zna kakvim namjerama, asimilaciji sigurno ne!

  21
 • Triba to rascerat i to silom…vlast je balijska ( neprijatelj krscana), ujedinimo se pa kad s njima rascistimo onda opet cemo biti neprijatelji (ne viruj Srbinu ni kad darove nosi, ali u nuzdi bolje i srbo nego balidzan)

  10
  1
 • Puno vas prica kao da niste isto prosli.
  Ovaj sto prica da nisu ovde dosli s namjerom da se asimiliraju…. Dosli ljudi od dragosti, a da nam zamazu oči, porusili svoje kuce pa došli u bih na kavu i dzaba pare, culi kako je dobro i lako u BiH živjeti.
  Dajte malo humanosti. Prije blebetanja gluposti, zamislite sebe u toj situaciji. Molim vas. Hvala

  2
  14
  • Onda su nas zapale najveće pizde.
   Od rata bježe i sklanjaju se žene i djeca.
   Muški se bore.
   Ako su u stanju ostaviti svoje i pobjeći, kako li se tek odnose prema tuđem?

   11
 • Za ovoga “humanistu’, zbog tih navodnih jadnike po Europi lete bombe, nek humanost pokažu najbogatije zemlje svijeta Saudijska Arabija i katar, a tamo I’m nisu nevjernici, kuda će ovamo čijih zakona se ne žele pridržavati nego uvode svoja geta u koja ni policija ne smije ući od straha od tih ‘jadnika’ doktora znanosti, fizičara kako reče jedna ‘uvazena’ političara!

  10
  1
 • Zatvorite granice i odmah ih vraćati u Srbiju koja ih ne slučajno propušta. Nisu to migranti ni izbjeglice već vojno sposobni momci koje bi naši radnici trebali hraniti.
  A ova država ne vodi računa ni o kome nego o migrantima jer radniku plaća 500 kM a bjedne umirovljenike, 80% njih ima socijalne mirovine od 300-400 KM a radili 40 godina.
  A migrantima država osigura i hranu,odjeću, režije i
  med.skrb i sve a oni samo tipkaju na mobitele.A naši nezaposleni i umirovljenici kopaju po kontejnerima i ova im država ne da ni ono što su za 40 godina zaradili a bila bi kao humanitarna u smišljenom naseljavanju migranata.!?

  19

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.