BiH ima sve preduvjete za pojavu aktivnosti terorista

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da je Republika Srpska uvijek imala konstruktivan prilaz formiranju Vijeća ministara, a da je problem u Federaciji BiH u kojoj Hrvati nemaju jednaka prava kao i drugi konstitutivni narodi.

– Zato su u situaciji, ili da prilike zaoštre kako bi skrenuli pažnju na svoj loš položaj, ili da se predaju i iscure iz BiH. Zato se ne mogu načuditi bošnjačkoj političkoj eliti koja to `ne vidi`, jer to objektivno nije ni interes BiH- rekao je Špirić za Novi reporter.

On je naveo da je specijalni predstavnik EU od koristi za BiH, dodajući da u biti nije dobro da se osjeti paralelizam sa OHR-om.

– Kad god te dvije politike nisu bile usuglašene, mi u BiH smo to osjećali – istaknuo je Špirić.

Špirić je naglasio da BiH ima sve preduvjete za pojavu aktivnosti terorista, te da nestabilna politička i ekonomska situacija pogoduje tome, a neki priželjkuju incidente kako bi pozvali međunarodnu zajednicu da snažnije priđu BiH.

Odgovarajući na pitanje koliko je realno da se vrate nadležnosti koje su sa RS prenesene na razinu BiH, Špirić je odgovorio da “možda za kratko vrijeme ne, ali nitko nema pravo to etablirati kao stvarno pravo države, pošto to po Daytonu pripada entitetima”.

Novi reporter

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.