BiH ima najnesigurnije puteve u regiji – Jabuka.tv

BiH ima najnesigurnije puteve u regiji

Nova karta koju je objavio engleski Telegraph prikazuje svijet podijeljen po broju žrtava u prometnim nesrećama. Riječ je o podacima koji označavaju broj mrtvih na 100.000 stanovnika određene države. Najsigurnije države prikazane su svijetlim bojama, dok su zemlje s opasnim vozačima i putevima prikazane crvenom nijansom.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, država kotira kao relativno sigurna i najgora u regiji sa 14,2 smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika godišnje. Susjedi se nalaze u istoj grupi – Srbija ima 9,5, Hrvatska 7,9, a Crna Gora 11,8 smrtnih slučajeva na 100.000 građana.

Najopasnije države svijeta su Eritreja sa 48,8 smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika, Libija sa 40,5 smrtnih slučajeva, Tajland sa 38,1 smrtnih slučajeva, Južna Afrika sa 31,9 i Irak sa 31,5 smrtnih slučajeva.

Relativno opasni putevi mogu se naći u Ekvadoru, Vijetnamu, Brazilu, Paragvaju, Keniji i Laosu.

Zanimljiva je činjenica da je Portugal najopasnija zemlja zapadne Europe te da su Sjedinjene Američke Države dva puta opasnije od Kanade.

Države s najmanjom stopom smrtih slučajeva na putevima su Maldivi, Norveška, Danska, Švedska i Švicarska.


3 komentara

 • Nase ceste radene za trabante ,tako i narod zivi nije predvideno za luksuzne aute.
  Ako se tesko vozit ovima s skupim autima neka nesto poduzmu ,hitno sasadice se njihovi skupi auti steta.
  Obican puk vozi polako jer i auta su tako prilagodena ,ako ostanu u kvaru velik izdatak pa ce manje imat za hranu ,na sve moraju racunat ,jos ako nemaju nikakav auto Miskic bus skup kako ce gradonacelnik covjeka pogledat u oci.
  Prijatelji su veliki sve dijele.

 • Treba raspisati natječaj za vožnju učenika i ostale linije,jer ovaj što sad vozi ima monopol i karte skupe koda ih vozi svaki dan u Split i nazad,u onako raspalim autobusima nakrcanim da djeca znaju i ispasti. jeftinije je da se petero djece skupi i ide taksijem .

 • Yu nas zaobišla što se tiče putova,pruga,infrastrukture a sad smo zaobiđeni još više.
  treba Hrvatska ako daje novac dovesti i svoje izvođače radova i proširiti ove jadne putače i kozije staze po Hercegovini jer od slanja novca nema ništa ,možda uplatnica a ko zna i uplatnica.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.