BiH će nestati do 2035. godine

Ruski stručnjaci su, na osnovu dokumenata američke Centralne obavještajne agencije, ruske obavještajne službe i još nekoliko izvora, načinili kartu Europe 2035. godine, prema kojoj će nestati BiH i Bjelorusija, dok će biti formirana velika Albanija.

Na temelju analiza ekspertnih grupa, na čijem čelu se nalaze Zbigniew Brzezinski  i Samuel Huntington, ruski stručnjaci su ocijenili da će BiH podijeliti Srbija i Hrvatska, dok sa jačanjem islamskog faktora, posebice u Francuskoj, postoji mogućnost da se u Europi pojavi lobi za ukidanje državnosti BiH, piše Dnevni avaz.

“Teritorij BiH može biti podijeljena između Srbije i Hrvatske, što je slučaj kada Beograd i Zagreb, ipak, mogu naći zajednički jezik”, ocjenjuju ruski stručnjaci.

Kao kompromis za Tursku, doći će do političkog ujedinjenja Albanije, koja osim pripajanja Kosova, može dobiti i zapadne dijelove Makedonije, što je više nego vjerojatno, ako se uzme u obzir da stanovništvo te zemlje 30 posto čine Albanci.

Svoje geografske granice može značajno proširiti Mađarska, koja u povoljnoj političkoj konjukturi može da povrati dio rumunjske Transilvanije, kao i Sjeverni Banat u Vojvodini u Srbiji.

Za gubitak Transilvanije, Rumunjska može da dobije ne samo Moldaviju, bez Pridnjestrovja, koje će pripast i Rusiji, nego i teritorij južnog dijela Odeske oblasti.

Bjelorusija će nestati i postat će dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine.

Tužna sudbina, ocjenjuju eksperti, čeka Poljsku, koja može izgubiti etničke njemačke prostore Pomeraniu i Silesiu, a ako se dogovore Moskva i Berlin može izgubiti i svoje sjeveroistočne prostore, pri čemu bi Rusija ustupila Nijemcima Kaliljingradsku oblast.

Ukrajina bi mogla od Poljske uzeti dio teritorije Podkarpatske i Ljuljinske oblasti.

Serija velikih teritorijalnih promjena počet će u Britaniji, gdje će Škotska već ove 2013. godine proglasiti nezavisnost na referendumu, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske.

Ozbiljne promjene slijede u Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, pa će Katalonci i Baski proglasiti neovisnost od Španjolske, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će početi “raspad multikulturalizma”.

Na jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Loren će se priključiti Njemačkoj.

Raspat će se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Nizozemskoj, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti neovisnost.

Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći zadržati Čečeniju i Dagestan.

Kao zaključak, ruski eksperti ističu da ne treba ozbiljno shvatati ovakve teritorijalne promjene, do kojih može doći samo ako se podudari veliki broj čimbenika, u prvom redu socijalno-politička nestabilnost u Europi.

Međutim, vjerojatnoća da će se 2035. godine politička karta Europe približiti ovom obrascu, postoji i to treba u najmanju ruku primiti k znanju.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Herzeg Bosnia se nikad nece vratiti, dok na vlast ne dođe čovjek ustaša, jer jedino ljudi s takvim opredjeljenjem i viđenjem u stanju su nešto napraviti i imaju muda, a ovi današnji HDZ-ovci samo su u stanju što više pokrast što se i dokazalo… Hrvatska i HRHB su poslije rata do dana današnjega mogli već biti skupa (pripojiti se) da su bili pravi Hrvati na vlasti

  • Ma nemoze nitko to dokazati. Ali moramo braniti nasu vjeru. Bog ce odluciti sta ce bit. Nitko drugi ne moze govorit umjesto njega nitko ne zna ni kad ce bit smak svijeta nego sam Bog i Gospa ce objaviti svoju poruku kada ce to bit. MORATCEMO UMRIJERTI ZA SVOJU VJERU

  • ZA ovog drugog iznad..hoće BOG I GOSPA ali i mi moramo nešto učinit..znaš onu” veslaj malo pa ću ti i ja pomoći” a samo nadoprdivat tako ko ti od toga ti nema ništa..zato i jesmo tu gdje jesmo.

  • Čovjek ustaša?! Nitko da nas ne može biti “pravi ustaša”, jer nema Poglavnika da mu se da zakletva… Tako da je ustaštvo trenutno apstraktna imenica 😛

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.