BiH bi mogla dobiti himnu s melodijom i tekstom

Na u ponedjeljak okončanom nastavku 57. sjednice Ustavnopravnoga povjerenstva Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je zaključak Skupštine Županije Sarajevo da BiH dobije državnu himnu s melodijom i tekstom.

Zaključeno je da ovakav stav Povjerenstva bude proslijeđen Kolegiju Zastupničkoga doma PSBiH na dalje postupanje, navodi se u priopćenju.

Državna himna BiH, nekad zvana i “Intermezzo”, za koju je muziku komponirao Dušan Šestić, na snazi je od 1999. godine. Iako se u međuvremenu pokušavao dodati i tekst, taj prijedlog nije prihvaćen u parlamentu.

Osim toga, primljena je k znanju žalba koju je Mirko Đorđić uputio Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH i zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje, javlja Klix.ba.

Ustavnopravno povjerenstvo primilo je k znanju dopis Udruge za zaštitu deviznih štediša u BiH i zaključilo da ga proslijedi Kolegiju Zastupničkoga doma PSBiH na dalje postupanje.

Primljen je k znanju Zahtjev za hitnu obustavu protuzakonito donesene, odobrene i izvršene prinudne ovrhe nad osobnim, oskudnim i nedovoljnim prihodima naspram potreba podnositeljica Zlate Pirić i Amele Pirić.

Zaključeno je da se Zahtjev uputi Kolegiju Doma na dalje postupanje, uz preporuku Kolegiju da se Zahtjev proslijedi Zajedničkom povjerenstvu za ljudska prava PSBiH, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i drugim nadležnim tijelima.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.