Biden: Trumpovo odbijanje priznanja poraza je sramotno | Jabuka.tv

Biden: Trumpovo odbijanje priznanja poraza je sramotno

Odbijanje Donalda Trumpa da prizna poraz na predsjedničkim izborima je sramotno, ali neće imati velikog utjecaja na tranziciju vlasti, izjavio je u novoizabrani američki predsjednik Joe Biden.

Iskreno, mislim da je to sramotno, rekao je Biden novinarima o stajalištu republikanskog predsjednika. Činjenica da republikanci ne žele priznati da smo mi pobijedili nema puno utjecaja na naš program tranzicije i ono što smo kadri poduzeti od danas do 20. siječnja, ocijenio je.

Započeli smo tranziciju, ona je u tijeku, rekao je i dodao da radi na sastavu svoje buduće administracije koja će, kako je rekao, bez obzira na sve preuzeti vlast 20. siječnja 2021.

Američki državni tajnik Mike Pompeo je u utorak podržao stajalište Donalda Trumpa i također odbio priznati Bidenovu pobjedu. Najavio je glatku tranziciju prema drugoj Trumpovoj administraciji.

Republikanski predsjednik odbija priznati poraz i obećao je da će se boriti na sudu za preokret rezultata, ali bez ikakvog dokaza o masovnim prijevarama na koje upozorava.

Nema nikakvog dokaza optužbi državnog tajnika Pompea, izjavio je Biden, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Stalno se ponavlja “bez dokaza”, pa neka policija traži dokaze. Kad je u pitanju Lukašenko onda cijeli “zapad” tvrdi da imaju dokaze i huškaju narod na ustanak.

  • Na osnovu čega je se on proglasio pobjednikom? Na osnovu medija koje su za njega kampanju odradili? Sramota.

    I 2000. godine je Al Gore sebe proglasio pobjednikom, pa kad su glasovi pravilno izbrojani, pobjedu je odnio Bush. Samo što je sada u pitanju neviđena krađa. Trump će na kraju izaći kao pobjednik.

    • Hoće, sasvim sigurno, “u mislima, srcima i u dušama” će Trump ostati Predsjednik, i nakon inauguracije Bidena 2021.. Hoće li se on ponovno kandidirati u sljedećem izbornom ciklusu, ili će to biti neki Donald Trump 2., ostaje neizvjesno. O tome će raznorazni “karizmatici” prorokovati odnosno spekulirati.

  • Trumpu je valjalo kad su republikanci u oba slucaja izbora za Dom i Senat PRIJE sluzbenog zavrsetka brojanja svih glasova proglasili pobjedu, dakle identican slucaj kao sada, tad je znao odmah proglasiti pobjedu i protivnik je prihvatio, a sad mu je problem priznati poraz? Tipican glasni egomanijak, neosnovane optuzbe bez dokaza i populizam.

Komentiraj: