Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar stigla u Kiseljak

Sudionici biciklističke karavana prijateljstva Mostar – Vukovar prvog su dana prešli 130 kilometara. Kolege i prijatelji iz Širokog Brijega i više. Čak 155 kilometara. Zajedno su ih u Lepenici dočekale kolege iz tamošnjeg kluba, nakon čega su u Kiseljaku zapalili svijeće ispred spomen obilježja.

Sutra se vozi za Žepče na drugoj dionici od 100 kilometara. Biciklistička karavana koju organiziraju Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na put dug 400 kilometar krenulo je 50-tak biciklista iz Mostara, Širokog Brijega, Čapljine , Vukovara, Požege, Županje i Gruda u Hrvatskoj, a putem će se pridružiti 10-tak biciklista iz Lepenice, Kiseljaka i Žepča.

Po riječima predsjednika Biciklističkog kluba Mostara, karavanom pod geslom ”Ne prepustimo zaboravu!” želi se odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, i ujedno dati doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni prošlogodišnjim potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji.

”Biciklističkom karavanom želimo povezati dva ratom stradala grada, čija se sudbina u mnogočemu promijenila kao posljedica nemilih događanja. Karavanom želimo isplesti nit prijateljstva između ova dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze”, kazao je prilikom polaska predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

organizaciji biciklističke karavane još sudjeluju: BK Široki, BK Kiseljak, BK Požega, BK Vukovar, BK Žepče, BK Nogara Županja te BK Lepenica.

(www.bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.